Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juni 26, 2016

Nya bilder läcker ut på Galaxy Note 7 - Telefonen kommer ha USB Type - C (rykte)

Alldeles nyss rapporterade vi om en bild som med största sannolikhet föreställer Galaxy Note 7. Det tog inte långa stunden innan det är dags igen, denna gång får man se undersidan på den nya Note 7, en nyhet som Mobilanyheter är först ut med av de svenska tidningarna.

På bilden nedan får man alltså se hur Galaxy Note 7 kommer se ut på undersidan. Kontakter som syns är en mikrofon, en högtalare, men framförallt en USB Type - C kontakt. Samsung tänker dom också ta steget över till framtiden! Men vi får inte heller glömma bort att prylen som gör telefonen till just en Note, S-Pen också har sitt hölje bredvid högtalare.

Att Note 7 kommer ha en USB Type - C kontakt ställer till det på flera sätt. Till exempel så kommer nuvarande VR - headsets inte stödja telefonen, vilket betyder att kunder får köpa ett nytt VR headset från tillverkaren om nu Samsung bestämmer sig för att tillverka en ny för just Galaxy Note 7.

Vi tror också att kontakten kan ställa till problem om telefonen ska bli vatten…

Det här är Samsung Galaxy Note 7 (rykte)

Vi har under de gångna veckorna skrivit ett antal inlägg som handlat om Samsungs kommande bjässe Galaxy Note 7. Men det var inte förrns igår som vi visade upp en bild på enhetens panel på framsidan.
Nu ser det ut som att officiella produktbilder läckt ut på enheten.

Vi tror att bilden på telefonen är en av produktbilderna Samsung kommer använda sig av när det kommer till att marknadsföra alla färger av mobilen. Enligt tidigare rykten så skulle telefonen släppas i två nya färger, blå och silver, något som bilderna bekräftar. Det korrekta namnet för de två nya färgerna säger ryktet är Blue Coral för den blåa varianten och Silver Titan för den silvriga varianten. Som ni förstår är den blåa varianten väldigt ljus i nyansen.

Som tidigare rykten också sagt är framsidan svagt välvd på långkanterna, och vi tycker att Note 7 påminner mycket om Galaxy S7 Edge till form och format.

Telefonen sägs presenteras 2 augusti.Källa
VR kommer kunna upplevas på dom Olympiska Spelen (OS)

Det här året drar inte bara världens största sportevenemang igång, utan det kommer också att nås en ny värld för VR, garanterat!
Detta då man under gårdagen avslöjat att sportevenemanget inte bara kommer kunna ses på TVn, utan man har också kommit överens med Samsung om att man ska kunna kolla via Samsungs VR - headset.
Detta gäller dock bara Samsungs egna Gear VR, mest troligtvis då Samsung kommer vara en stor sponsor till OS.

Källa

Första ryktena om Xiaomi Mi Note 2 dyker upp

Första ryktena om Xiaomi Mi Note 2 dök alltså upp under gårdagen. Precis som namnet antyder handlar det om större enheter. Enligt källan kommer enheterna att ha en 5,7 tums skärm, precis som Samsungs Galaxy Note 5. Vi skriver "enheterna" då telefonen sägs komma i tre versioner. Den minst påkostade sägs få en Full HD upplöst skärm (5,7") medan de andra två enheterna sägs få Quad HD upplösta skärmar.

Vidare sägs telefonerna bli utrustade med Snapdragon 821 eller 823, vilket betyder att lansering är ett tag fram. Vidare sägs den minst påkostade få 32/4 GB minne, mellanmodellen sägs få 64/6 GB lagring medan den mest påkostade sägs få 128/6 GB lagring.

Den bakre kameran sägs få 12 megapixlar på dom bättre modellerna, med dubbla linser, likväl sägs dom också få tryckkänsliga skärmar. Batteriet sägs vara på 4000 mAh och stödja Qualcomms snabbladdningsteknik.

Vi vet ännu inte när telefonerna kan tänkas få en officiell lansering, men en spontan gissning är någon gång under IFA I…

Meizu MX6 figuerar på bild (rykte)

Under gårdagen fick vi antagligen se en första skymt att Meizu´s kommande Linux- baserade telefon MX6. Dock så syntes bara en del av framsidan på telefonen. Nu har den första bilden på telefonens påstådda baksida hamnat på nätet. Vi tycker (med att ha sett baksidan) att telefonen påminner till stor del om Apples iPhone 6S. Detta då den har kanter som är svagt avfasade tillsammans med liknande profil som iPhone 6S.

Källa

Under gåradagen passerade vi 30 000 läsare på bloggen!

Detta är ett sidoinlägg från de inlägg vi brukar skriva om i bloggen som handlar om mobila prylar. Men vi vill uppmärksamma ett historiskt moment för oss (mig) på MobilaNyhet. Vi passerade nämligen 30 000 läsare under gårdagen.

Detta under dessa tre månader som bloggen varit ständigt aktiv, för mig, är detta ett stort ögonblick. När jag startade bloggen så trodde jag inte på en sån här popularitet.
Jag uppskattar verkligen att ni tar er tiden att läsa.

Jag som driver bloggen heter som sagt Rasmus och är 16 år gammal. På alla produkter som jag får hem och recenserar är det 100% egna åsikter. Jag hoppas och tror att det också kan hålla i sig framöver :)

TACK ALLA TROGNA LÄSARE!!

Första ryktena om Linux baserade Meizu MX6

I och med Meizu´s MX- serie har man valt att dissa Android för att istället köra med Ubuntus system Linux. Man släppte för inte allt för länge sedan mobilen MX5, som just är baserad på detta system. Nu ser det dock ut som att officiella bilder på uppföljaren - MX6 läckt ut.
Specifikationerna som telefonen sägs få är till att börja med en 5,5 tums skärm tillsammans med en  Full HD upplösning och en AMOLED panel, en Helio X20 processor med antingen 3/32 GB minne eller 4/64 GB minne, ett 4000 mAh batteri, en bakre 20,7 MP kamera och en främre 8 MP kamera.

Källa

Nytt bevis på att Samsung Galaxy Note 7 får Iris- läsare (rykte)

Ett av de stora ryktena gällande nästa Note från Samsung har varit att den sägs få en så kallad Iris- läsare, en läsare som läser av din iris i ditt öga för att låsa upp. Detta är en funktion som Samsung sägs vara först ut med bland Androidtelefoner.
Nu har en bild på nätet dykt upp som påstås vara den främre panelen på kommande Note 7.

Mycket riktigt ser vi att telefonen kommer ha en Iris - läsare, eller som vi kommer börja kalla det, nästa generations fingeravtrycksläsare, fast då utan att behöva röra telefonen överhuvudtaget.

Källa

Ingen röd OnePlus 3 - företaget bekräftar själva

Häromdagen skrev vi om en text som handlade om att OnePlus möjligtvis skulle lansera en röd modell av flaggskeppet "3". En mycket snygg färg på telefonen tycker vi efter att vi kollat på olika bilder. OnePlus har dessvärre under dagen bekräftat att man inte kommer släppa någon sådan färg på telefonen.

Vi tror att man gör ett felaktigt beslut genom att inte släppa telefonen i den röda färgen, dels för att varumärket 1+ (OnePlus) är skrivet i röd text, men också för att det skulle bli en snygg kombination med den svarta framsidan tror vi.

Källa

Skal till Samsung Galaxy Note 7 läcker ut på nätet

Det har varit få bilder som kunnat visa på designen för kommande Galaxy Note 7 från Samsung. Däremot ser det nu ut som att en skal tillverkare klantat sig då man släppt officiella bilder på telefonen och skalet. Av bilden att döma kommer Note 7 få en böjd skärm efter långsidorna. På baksidan ser telefonen istället ut att få en pulsmätare.

Vi förväntar oss alltså inte att få se en Edge modell av Note 7 som tidigare år, eftersom att standardversionen av telefonen kommer med böjd skärm.

Källa

Det kommer Android "N" att heta - ännu en godsak att sätta tänderna i

Android N har fram tills nu endast bestått av en bokstav för att känneteckna versionen, nämligen ett N. Utifrån detta visste vi att det fullständiga namnet skulle börja på just N. Ett annat mönster som man har kunnat sätt i är att Google under alla dessa år gått i alfabetisk ordning.

Många, inklusive oss själva, trodde att Google skulle välja att döpa Android N till Nutella, så blev dock inte fallet, då Google under gårdagen avslöjat att man kommit fram till ett slutgiltigt namn. Man har avslöjat att det blir Nougat, en annan godbit att sätta tänderna i med andra ord.

Det versionsnummer som Google valt att ge Android Nougat är det mest logiska, nämligen Android 7.0. 

Enheter som kommer få Android Nougat är bland annat HTCs toppmodell 10 tillsammans med syskonen A9 och M9, detta har bekräftats från företaget själva. Men vi kan förvänta oss Android Nougat på alla nuvarande flaggskepp.   

Källa

Två Nexus mobiler sägs presenteras även detta år (rykte)

Vi har tidigare rapporterat om vad Google förmodligen har att presentera under nästa I/O. Det vi då skrivit om är att HTC förmodligen i samarbete med Google ska lansera en 5 tums mobil med riktigt kraftfull prestanda.

Nu inkommer ett nytt rykte som säger att HTC också kommer att presentera en större Nexus mobil, närmare med 5,5 tum istället. Detta skulle alltså innebära att HTC får förtroendet för två Nexus mobiler. Det till skillnad från 2015 när Google släppte två mobiler, men där Huawei fick förtroendet att tillverka telefonen med bäst specifikationer, medan LG fick förtroendet för tillverkning för 3e året i rad.

Specifikationerna för mobilen som påstås är att den ska ha en 5,5 tums skärm med Quad HD upplösning tillsammans med en AMOLED panel. Gissningsvis får mobilen chipet Snapdragon 821 med 4 GB RAM också.
Vidare sägs telefonen få ett batteri på 3450 mAh (precis som Nexus 6P) med en USB Type C - kontakt och Qualcomms snabbladdning Quick Charge 3.0 (eller nyare version), en finge…

Vivo presenterar X7 och X7 Plus

Vivo har under kvällen offentliggjort telefonerna Vivo X7 och X7 Plus. Två telefoner som företaget själv har peppat upp inför i form av teaserbilder.

Om vi börjar med specifikationerna för den mindre X7 så har mobilen blivit utrustad med en 5,2 tums skärm med Full HD upplösning tillsammans med en SUPER AMOLED panel. Detta ger en PPI på 423 pixlar per tum. Med X7 ska man alltså kunna uppleva riktigt svärta, då AMOLED inte är bakgrundsbelyst.

Om vi går vidare så har mobilen blivit utrustad med ett Snapdragon 652 chip tillsammans med 4 GB RAM. Det interna minnet är satt till 64 GB. Ingen plats för minneskort medföljer. Men 64 GB borde räcka mycket väl för de allra flesta.

Bygget består av en unibody konstruktion som är gjord i aluminium. Mobilen har måtten 147.3 x 71.8 x 7.2mm och är med andra ord riktigt tunn. Som tur var ingår dock ett hörlursuttag. X7 väger 151 gram. X7 kommer finnas att tillgå i färgerna rosa guld och guld, både med vit framsida.

Huvudkameran i telefonen är i gammal…

Skärmen i iPhone 7 blir inte bara tryck känslig - hemknappen sägs också bli det (rykte)

När Apple lanserade 3D Touch under 2015 tillsammans med iPhone 6S var det en smärre revolution, då Apple, allt som oftast, var först ut med en funktion. En funktion som stora Androidtillverkare sedan tagit efter, såsom Meizu, då har det dock varit en sämre kopia på Apples variant.

Nu sägs det att Apple även ska intrigera 3D Touch i den runda hemknappen. Om detta stämmer så ska man kunna trycka olika hårt och olika många gånger för att slutföra ett kommando. Detta skulle alltså innebära att knappen inte skulle gå att "trycka ner", något vi tycker låter smart, då vi vet att flera har fått problem med knappar på iPhones efter ett tag.

Källa

Ny Xiaomi telefon dyker upp i GFXBench

Det har nyligen dykt upp en okänd Xiaomi enhet i det numera kända benchmarkprogrammet GFXBench. Enheten som listats går under kodnamnet markw. Av bilden att döma kommer luren få Android 6.0 från start, en åttakärnig processor och 3 GB RAM. Som ni ser är informationen knapphändig, men vi lär få se mer information närmare lansering.

Källa

Bekräftat: Ingen Huawei Mate 9 under IFA

Huawei brukar, precis som många andra mobiltillverkare, visa upp nya tech-nyheter under den årliga IFA mässan som äger rum i Berlin, i början av september. Flera rykten har därför inkommit om vad Huawei kan tänkas visa upp.  De senaste ryktena har indikerat att den stora kinesiska tillverkaren ska visa upp efterföljaren till Mate 8 - Mate 9.

Det har nu bekräftats från företaget egna håll att så inte är fallet. Förklaringen till det är för att Huawei tycker att Mate 8 "är för ny" för att släppa en uppföljare till. Vi tror däremot att man kan komma att visa upp den mer påkostade varianten av Mate 8 med tryckkänslig skärm. Ett annat alternativ är att man endast visar upp sin nya gränssnitt EMUI 5.0 i minsta detalj. Däremot tror vi att man hur som helst kommer visa upp det nya gränssnittet.     

Källa

Nyhet: ZTE Axon 7 kommer till Europa

ZTE lanserade för en tid tillbaka sedan värstingtelefonen Axon 7. Telefonen som enligt ZTE själva ska sätta en helt ny nivå på ljudet i en smartphone. Vi på Mobilanyhet vet att många är sugna på telefonen runt om i Europa, något som ZTE tagit del av.

Detta då man nu meddelar att man kommer släppa telefonen på den Europeiska marknaden. De första länderna som får ta del av telefonen kommer vara Tyskland, Italien, England, Frankrike och Spanien. Med andra ord både telefonen landa på den svenska marknaden snart.

Källa

Då visas Huawei Honor 8 upp (bekräftat)

En väldigt udda sak som berört lanseringen av Huawei Honor 8 har varit när den ska lanseras. Först sa rykten att den skulle lanseras under dagen och sen blev datumet ändrat till den 5e juli. Nu har Huawei själva gått ut med att man presenterar telefonen den 11 juli under ett event. Honor 8 är en telefon som förväntas lanseras i Sverige.

Källa

LeEco presenterar flaggskeppet Le Max 2 med 6 GB RAM och 128 GB lagring

Tätt efter att ZTE avtäckt sitt nya flaggskepp har LeEco nu i sin tur presenterat sin senaste satsning i form av Le Max 2.

Skärmen i telefonen är på 5,7 tum och har upplösningen 1440 x 2560 pixlar, vilket resulterar i en PPI på 515 pixlar. Vidare består panelen av en LTPS IPS teknik. Precis som med ZTE nubia Z11 så får användaren mycket skärm på liten yta på framsidan.

Processorn i telefonen består av en från Qualcomm, närmare Snapdragon 820. Telefonen kommer finnas i tre versioner, en med 32/64 GB inbyggt minne med tillhörande 4 GB RAM och en annan modell med 128 GB inbyggt minne och 6 GB RAM.

Kameran består av 21 megapixlar med ett bländaravtal på f.2.0, vilket ska leda till att linsen släpper in mycket ljus även i dunkla miljöer. Den främre kameran är istället på 8 megapixlar med bländaravtalet f.2.2, vilket också borde leda till att man får fina "selfies" i dunka ljusförhållanden.

Telefonen i sig är gjord i ett stycke metall på baksidan, som också täcker sidorna på den. …

LG arbetar på ny mobil i K - serien (rykte)

LG har i dagsläget modellerna LG K8 och K10 som finns ute på den svenska marknaden, två mobiler i budgetsegmentet. Nyligen så dök det upp en bild på en ännu okänd telefon i K - serien från företaget. Mobilen gömmer sig under beteckningen K557 och indikerar där med att det är en mobil i K - serien. Av bilden att döma kommer mobilen få en Octa Core processor från Qualcomm med 2 GB RAM och Android 6.0 från start.

Källa

Huawei Honor 8 passerar genom TENAA

Huawei Honor 8 passerade under gårdagen genom det kinesiska programmet TENAA. Det vi får se i programmet är en telefon som liknar Huawei P9 mycket till det inre. Skärmen i Honor 8 kommer ligga på 5,2 tum och ha upplösningen 1080 x 1920 pixlar. Vidare har telefonen samma set-up av kameror som P9 har, alltså dubbla bakre 12 MP kameror och en främre 8 MP kamera.

Det som skiljer sig från P9 är att Honor 8 ser ut att få snäppet mindre batteri, 2900 mAh istället för 3000 mAh som P9 har, men även snäppet sämre processor, Kirin 950 istället för Kirin 955. Det sägs dock att Honor 8 ska komma i två RAM versioner, en med 3 GB RAM och den andra med 4 GB RAM.

Honor 8 sägs vidare få en rund fingeravtrycksläsare på baksidan och komma förinstallerad med de allra fluffigaste som finns - Android Marshmallow.

Det är ännu oklart när telefonen lanseras, det senaste ryktet menar på den 5e juli, vi vet inte riktigt, men snart händer det, det är något vi kan lova. Vi tror också så här på förhand att telefone…

Nytt rykte: iPhone 7 släpps i kolsvart

Ryktena är verkligen i full gång nu om Apples kommande iPhones. Tidigare i månaden skrev vi en artikel om att Apple skulle ersätta Space Gray färgen på nuvarande iPhones mot en mörkblå färg istället. Nu kommer nya indikationer på att man istället ska satsa på en riktigt kolsvart färg på telefonen.

Detta låter mer troligt enligt oss då man sedan tidigare lanserat klockan Apple Watch i denna typ av kolsvarta färg.

Källa

Ny version av OnePlus 3 dyker upp på nätet

För dryga tre veckor sedan lanserade OnePlus sitt senaste flaggskepp "3". Man meddelade då att man ska släppa telefonen i färgerna svart (egentligen grafitgrå) och vitt. Den svarta modellen finns redan nu ute för försäljning, medan den vita varianten har premiär i slutet av juli.

Flera olika rykten har sagt att OnePlus kommer satsa på en budgetvariant av "3" med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Det verkar således dock inte vara på tiden ännu, i alla fall inte om man ska tro det senaste ryktet.

Om man istället ska tro det senaste ryktet så kommer OnePlus satsa på en röd variant av telefonen. På bilden nedan ser man hur telefonen fått en helröd baksida med röda sidor och en svart front, en riktigt snygg färgkombination enligt oss. 

Källa

ZTE presenterar nubia Z11 med värstingprestanda

ZTE har under kvällen till presenterat värstingmobilen nubia Z11 i sin flotta som tidigare bestått av Z11 Max och Z11 Mini. Dock har dessa två modeller haft medelmåttig presentanda.
Men Z11 glänser verkligen på specifikationsbladet.

Om vi börjar med skärmen har Z11 fått en 5,5 tums skärm med Quad HD upplösning tillsammans med en IPS panel. Skärmen tar upp 75% av ytan på framsidan, att jämföra med en Galaxy S7 där skärmen tar upp 72% av framsidan, så ser vi en ganska stor skillnad. Speciellt ramen runt långsidorna på Z11 är minimala.Skärmen skyddas av GorilaGlas 3, vi skulle dock gärna sett att glaset var av 4e generationen istället. 

Om vi tar en titt på designen så är Z11 gjort i ett stycke aluminium med kanter som ska vara "lagom" avfasade för att ligga optimalt i handen. Måttet som telefonen har är 151.8 x 72.3 x 7.5 mm. Mått som står sig väldigt bra mot konkurrenter såsom Galaxy S7 Edge (som har samma storlek på skärm). Telefonen kommer finnas i färgerna grå, guld, silv…

Vivo X7 hittas på TENAA

Nu har det hänt igen, ytterligare en telefon har hittats på TENAA. Denna gång var det Vivo´s tur, då specifikationerna nu i förtid läckt ut för Vivo X7 på sidan.
Enligt TENAA kommer X7 ha en 5,2 tums skärm med Full HD upplösning, Snapdragon 652 med 4 GB RAM, ett 2930 mAh batteri, en bakre 13 MP kamera, en främre 16 MP kamera, 64 GB inbyggt minne, en fingeravtrycksläsare och Android 5.1 från start.

Med andra ord är specifikationerna anpassade efter den asiatiska marknaden, man ser det inte minst på den främre kamerans höga upplösning. Något som förvånar oss är att mobilen inte har en Quad HD upplösning (1440 x 2560 pixlar) och att den kör gamla Android 5.1 från start.

Telefonen presenteras om två dagar.

Källa

Det här är de senaste ryktena om Samsung Galaxy Note 7!

Vi har under den gångna veckan fått höra en hel del om vad Samsungs nästkommande Note kommer heta, men också en del specifikationer. Nu säger ett nytt rykte att denne har fångat specifikationerna på bild, och enligt bilden kommer Note 7 få en 5,7 tums skärm med Quad HD upplösning, en SUPER AMOLED panel, en Exynos 8890/Snapdragon 821 processor beroende på region, ett 4000 mAh batteri, 64,128 eller 256 GB inbyggt minne, IP68 klassning och Android 6.0 från start.
Den bakre kameran sägs ligga på 12 megapixlar medan den främre kameran sägs ligga på 5 megapixlar, alltså samma typ av kamera som i Galaxy S7.

Vi får inte heller glöma bort att Note 7 förmodas bli den första enheten från Samsung med en USB Type C kontakt.
Källa

Komplett.se kör "galen" rabatt på utvalda Samsung - produkter

Komplett har under dagen meddelat att man rivstartar sin sommarrea med att köra diverse kampanjer på bland annat mobilerna Galaxy S7 och S7 Edge, men man kör också olika rabatter på tillbehör till mobilerna och surfplattan Galaxy Tab S2. Utöver detta så kan man också få en Gear S2 Classic för smått otroliga 3300 kronor.

Rabatterna gäller som sagt endast idag, så skynda fynda om du funderar på att köpa någon Samsung produkt. För att ta ett exempel så säljs Galaxy S7 för 5990 kronor, medan S7 Edge säljs för 6990 kronor, priser som vi inte tidigare sätt på dessa mobiltelefoner.

Om du själv vill ta en titt på produkterna så rekommenderar vi dig att klicka här.

Källa

Huawei teaser för första gången upp Honor 8 - Med en bild som inte säger mycket

Än så länge har det bara varit rena rykten som spridits på nätet om Huaweis kommande Honor 8. För första gången har man nu gått ut med en teaserbild som sprider budskapet "skönhet utöver det vanliga", vilket för oss låter som att Honor 8 kommer ha huvudtemat design. Ryktena har varit få om vilket material telefonen ska vara byggd i, men vi själva tror att den kommer vara byggd i aluminium. 

Källa

iPhone 7 Plus visas upp på nya bilder (rykte)

Tidigare under dagen fick vi se ett gäng bilder när konstruktionen på iPhone 7 visades upp. Nu är det iPhone 7 Plus tur att äntra scenen. Av bilderna att döma så kommer mobilen vara en förvuxen iPhone 7, men de stora skillnaderna ser ut att ligga på att Plus modellen har de dubbla kamerorna på baksidan samt att modellen har en "smart kontakt".

Källa

Huawei börjar uppdatera Honor 7, Mate 7, Mate S, P8 Lite och P8 i Sverige

Huawei har under dagen låtit meddela att man påbörjat uppdateringen till Android 6.0 Marshmallow till modellerna Honor 7, Mate 7, Mate S, P8 Lite och P8.
Uppdateringen innebär att modellerna till exempel får strömsparfunktionen Doze, och som vanligt med en uppdatering, så ska mobilerna bli ännu mer stabila.

Huawei är en tillverkare som haft svårt att uppdatera sina mobiltelefoner i tid, däremot tycker vi att man lyckats bra denna gång tidsmässigt, men man är fortfarande ganska långt efter sina konkurrenter på uppdateringen. Förhoppningsvis förbättras uppdateringstiden hos Huawei inom de kommande åren.

Källa

Baksidan på iPhone 7 visas upp på nytt (rykte)

Vi har aldrig tidigare fått så här många rykten om en ny iPhone, dessutom såhär tidigt innan lanseringen ska bli av, det har till och med byggts iPhone 7 kopior baserat på alla dessa rykten. Nu kan det som ska vara baksidan på iPhone 7 läckt ut på nätet. Av bilden att döma nedan så kommer iPhone 7 till formen vara väldigt lik föregångaren 6S. Undantaget med antennerna placerade längst upp respektive längst ner på bakstycket, samt en något större kamera "bump".

En annan stor fråga om iPhone 7 är om den kommer ha ett hörlursuttag, är Apple bland de första att ta steget? Enligt ryktet är svaret att ja, iPhone 7 kommer inte ha ett klassiskt hörlursuttag, utan allt medieljud via sladd kommer skötas via Lightning porten.

Källa

Här är specifikationerna för Samsung Galaxy Note 7 (rykte)

I dagarna fick vi med allra största sannolikhet veta att nästa Note telefon från den koreanska jätten kommer kallas för Note 7. Nu påstår samma spridare, Evan Blass, på Twitter att han rotat fram specifikationerna för telefonen.

Enligt honom kommer telefonen få en 5,7 tums skärm med Quad HD upplösning (SUPER AMOLED), en bakre 12 MP kamera med Samsung Dual Pixel teknik (innebär supersnabb autofokus), en främre 5 MP kamera, 64 GB basicminne med minneskortplats, IP68 klassning och telefonen sägs släppas i färgerna svart, silver och blått.

Något som är ett frågetecken för oss är om Note 7 kommer få Android N från start eller Android 6.0. Vi tror på det senare alternativet då telefonen sägs presenteras den 2 augusti, och om det blir detta datum har Google ännu hunnit hålla sin årliga Google I/O.

Källa

Samsung patenterar ny form på hemknapp och placering av fingeravtrycksläsare (bekräftat)

Samsung har under morgonen tagit patent på två nya saker. Dels så har man tagit patent på en rund hemknapp (med samma placering, under skärmen) men också patent på en fingeravtrycksläsare som ska sitta allra högst upp på baksidan vad vi förstår av patentbilderna.
Den stora frågan enligt oss är dock varför Samsung tar patent på en rund hemknapp, vi har alltid känt igen Samsung när de haft en rektangulär hemknapp, men här finns tydliga indikationer på att de vill likna Apple, eftersom Apples produkter har denna runda typ av hemknapp.

Vi känner oss också skeptiska till patentet på placeringen av fingeravtrycksläsaren, då det ser ut som det kommer bli ytterst obekvämt att hålla ett finger i höjd med fingeravtrycksläsaren på bilderna. Det ska möjligtvis fungera om enheten har väldigt små mått.

För att Samsung tagit patent betyder det inte att vi får se denna lösning snart på företaget Galaxy smartphones, däremot tror vi att det ger en hint om hur Galaxy S8 kan komma att bli i designen.Käll…

Din telefon blir supportvänlig med Android N (rykte)

Android N är fortfarande i betastadiet och är på långa vägar inte ett färdigutvecklat system. Enligt ett nytt rykte så kommer Android N bli väldigt supportvänligt, då systemet sägs få en funktion så att man kan dela med sig att telefonens (eller surfplattans) skärm direkt till Googles kundtjänst, som då ska kunna guida dig genom alla steg om du haft problem med din telefon.

Källa

IPhone 7 finns nu att köpa som Kina kopia

Att det finns tusentals Apple kopior på den kinesiska marknaden känner de flesta antagligen till, däremot att det redan finns iPhone 7 kopior ute på samma marknad känner knappast någon till, ja du läste rätt! Det har faktiskt börjat dyka upp kopior av iPhone 7 redan, 2 månader innan iPhone 7 presenteras på riktigt.

Telefonen som ni ser nedan ser ut att vara väldigt baserad på olika rykten som cirkulerat runt. Telefonen på bilden har till exempel dubbla bakre kameror och antennerna placerade längst ner och högst upp på telefonens baksida.

Vi får se om originalet får samma utseende som denna kopia.

Källa

Nästa Apple Watch får ny typ av panel (rykte)

En enhet vi inte hört mycket alls i ryktesväg är faktiskt Apples nästa smartklocka, som förmodas kallas för Watch 2.
Enligt ett nytt rykte så kommer Apple överge den OLED panel som man nu använder sig av i existerande klockan. Det för att istället byta till en ny typ av panel. Valet sägs ligga på en Micro LED panel, då denna typ av panel sägs vara riktigt strömsnål.

Övriga rykten indikerar att klockan kommer med Watch OS 3 förinstallerat (naturligtvis) samt att klockan ska ha fått en något tunnare profil. Annars finns det inga fler rykten i dagsläget.

Källa

Vi recenserar PhoneHouse Elgiganten (Huddinge) - Den neutrala operatörsväljaren

Ofta är det svårt att bestämma sig för vilken operatör man ska välja, detta eftersom att många operatörer delar på masterna (och därmed blir typ lika bra). Om man går in i en operatörsbutik så är det så att ni 99 fall av 100 så rekommenderas just deras operatör, eftersom du är inne i denna butik. Därav tycker vi att PhoneHouse Elgiganten är en lysande kedja eftersom de är helt opartiska av en specifik operatör, och föreslår just vad dom själva skulle välja i din situation. 
Det är just denna egenskap som får oss att göra denna recension. 

Denna recension kommer handla om PhoneHouse Elgiganten i Huddinge, men även kedjan i synnerhet.
När vi ska inhandla någon ny mobil pryl så går jag alltid till PhoneHouse Elgiganten i Huddinge då det dels är närmst hemifrån, men framförallt för att denna butik erbjuder en otroligt trevlig personal, som verkligen behandlar sina kunder väl, men som även har det tekniska intresset för de produkter de säljer, in i minsta detalj.

Just kunskapen om produkter…