Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från maj 29, 2016

OnePlus släpper teaservideo på OnePlus 3 - säger ingenting om telefonen

OnePlus har under gårdagen släppt första teaservideon på kommande OnePlus 3. Videon är på knappa 6 minuter, och visar inget av telefonens design, utan bara en ungefärlig form på hur telefonen kommer se ut. Den text som också syns är texten "kommer snart", vilket redan är spikat till den 14e juni. För dom som vill se videon själva kan ni se den här.

Källa

Det här är Samsung Galaxy Note 6 fångad på bild (rykte)

Ryktena om Samsungs nästkommande phablet Galaxy Note 6 har varit många. På senare tid har det också sagts att Samsung ska lansera en Edge variant av Galaxy Note 6. Nu har sida phonearena skapat en datoranimerad bild på hur den kommande duon kan tänkas se ut. Av bilden att döma så kommer Note 6 påminna mycket om Galaxy S7, men ser denna gång ut att få en USB Type - C kontakt.

Vi gör en unboxing på Huawei P9

Vi fick under dagen hem vårt köpta exemplar av Huawei P9. Självklart har vi tagit och gjort en klassisk unboxing - video på telefonen. Vi vill inte säga för mycket innan det stora testet, men telefonen känns väldigt bra, framförallt i byggkvaliteten, dock så känns hela telefonen smått Apple inspirerad.

Videon kan ses här. 

Samsung lanserar smartklockan Gear Fit 2 samt öronpluggarna Gear IconX

Dagen är här, dagen då Samsung nu lanserat det smarta armbandet Gear Fit 2 samt öronsnäckorna Gear IconX.

Om vi börjar med klockan Gear Fit 2, så är det uppföljaren till 2014 års Gear Fit. Gear Fit 2 erbjuder funktioner såsom inbyggd GPS, gyrometer, accelerometer, pulsmätare samt barometer.
Klockan har en 1,5 tum stor skärm med upplösningen 432 x 216. Mjukvaran är baserad på Samsungs egenutvecklade system för smarta klockor, Tizen, ett smart val enligt oss! Detta då Gear Fit 2, precis som Gear S2, ska fungera med alla Androidmobiler som kör Android version 4.4 och uppåt.

Gear Fit 2 har ett 200 mAh stort batteri, som enligt Samsung ska räcka upp till 4 dagar beroende på användarbeteende. Eftersom klockan har en inbyggd GPS så kan enheten köra GPS krävande program helt självmant, en plats för SIM- kort fattas dock.

Klockan känner av vilken aktivitet du håller på med helt automatiskt, nu behövs inget mer fipplande för att hitta den aktivitet man vill utföra, om funktionen nu fungerar.

S…

Xiaomi har en telefon med superprestanda i litet packet på gång (rykte)

Telefoner i olika Compact format med superprestanda är det väldigt dåligt av, den enda tillverkaren som har Compact telefoner med superprestanda är egentligen Sony, då alla andra bara satsar på dom större telefonerna (5,1 tum och uppåt).

Kanske kan Xiaomi vara med och ändra på detta, då rykten säger att företaget har en telefon med en liten 4,3 tums skärm med 720p upplösning, detta tillsammans med imponerande hårdvara. Till att börja med sägs telefonen få en Snapdragon 820 processor med 3 GB RAM, en fingeravtrycksläsare placerad på framsidan, en bakre 13 MP - kamera samt 32 GB inbyggt minne med plats för minneskort.

Det förväntade priset förväntas bli motsvarande 2560 svenska kronor i Kina.
Källa

Bästa tech-prylarna att ha med sig på resande fot

Visst är det härligt att åka bort från vardagen på många sätt, men ofta så innebär det också att man inte kan ha lika bra teknikprylar med sig, eftersom att man har ett begränsat packutrymme.
Vi har nyss varit ute på resande fot, och här kommer våra tips och råd på vilka teknikprylar vi rekommenderar att ta med.

Förlengare av eluttag  På många hotellrum så brukar det vara väldigt dåligt med eluttag för att ladda din bästa vänner. Men med en strömförlängare så kopplar du helt enkelt in uttaget i det fasta eluttaget, och helt plötsligt har du flera uttag. Förlängarna kan dock ha olika många eluttag, så se till att köpa den med flest uttag. De flesta Förlängarna brukar kosta runt 100 kr och finns tillgängliga i butiker såsom Clas Olsson.
PowerBank 
En PowerBank är ett extra batteri till mobilen eller surfplattan som man laddar upp, för att sedan kunna ladda upp mobilen eller surfplattan. De flesta PoeerBanks är väldigt smidiga så de är lätta att ta med i ryggan. Det finns tusentals ol…

Sony börjar uppdatera Xperia Z5 - familjen till Android 6.0.1 i USA

Sony har meddelade under gårdagen att man börjat uppdatera sin Z5 - familj till Android 6.0.1. Uppdateringen innehåller nyheter såsom buggfixar. Uppdateringen har än så länge börjat skickas ut till Xperia Z5 och Z5 Compact, men förhoppningsvis anländer uppdateringen till Z5 Premium snart också.

Den största nyheten är dock att Sonys egna strömsparläge Stamina är tillbaka, ett läge som tillverkaren tog bort när man uppdaterade telefonerna till Android 6.0. Uppdateringen når förhoppningsvis svenska exemplar av telefonerna snart.

Källa

Xiaomi presenterar Mi Band 2 - mycket prestanda för pengen

Xiaomi har under dagen presenterat sin nyaste satsning när det kommer till smarta armband, då man nu presenterat Mi Band 2, som bland annat erbjuder en inbyggd pulsmätare för motsvarande 182 svenska kronor.

Andra specifikationer inkluderar en OLED skärm som visar din hälsa såsom pulsmätare och stegräknare. Bandet har en väldigt lång tid på 20 dagar enligt tillverkaren själv, men den ska också vara IP67 klassad.

Armbandet som följer med består av silikon, och är svart till färgen, vi hoppas att de inte drar till sig allt för mycket damm bara. Armbandet kopplar ihop via blåtand version 4.0.

Vi vet ännu inte om armbandet kommer till Sverige, men vi tror inte att det kommer till Sverige.


Källa

Samsung Galaxy S7 och S7 Edge kommer i färgen rosa guld till Sverige!

Vi rapporterade för ett par dagar sedan att Samsung lanserar Galaxy S7 och S7 Edge i färgen rosa guld i Finland, där vi skrev att en svensk lansering förhoppningsvis inte var långt bort. Nu har Samsung gått ut med att man också lanserar modellen i Sverige. Båda modeller med rosa guld färgen har officiellt släpp den 10 juni.

Källa

Rykte: Både iPhone 7 & 7 Plus får stort lagringsminne att välja bland

Det är mer rykten än någonsin av detta årets iPhones. Främst har vi fått se påstådda bilder på enheterna, nu kommer en av de första specifikationerna på enheterna. Ett rykte påstår att båda telefoner kommer finnas i en version med 256 GB inbyggt minne. Det skulle inte förvåna oss om iPhone 7 Plus får det, däremot om iPhone 7 får det också.

Detta då Apple ofta får in bättre hårdvara i plus modellen än vad man fått i standardmodellen, fram tills nu, vi hoppas att detta mönster bryts så snart som möjligt.

Källa

Skal läcker ut på iPhone 7 & 7 Plus

Tätt efter att Apple bjudit in till event den 13 juni, så har det läckt ut bilder på skal till iPhone 7 & 7 Plus.

Om vi börjar kolla på skalet som sägs passa iPhone 7, så ser vi att telefonen kommer få en enkel kamera på baksidan tillsammans med en LED - blixt, allt annat ser väldigt likt iPhone 6S ut, när det till exempel kommer till formfaktor.

Om vi istället kollar på fodralet till iPhone 7 Plus så ser vi fler förändringar mot föregående iPhone 6S Plus. Till att börja med så ser telefonen ut att få dubbla kameror, precis som flera rykten sagt. Vidare så ser man även att telefonen har en smart kontakt, två funktioner som iPhone 7 ser ut att bli utan.


Källa

OnePlus: Säg hejdå till Invites

OnePlus introducerar snart OnePlus 3, närmare den 14e juni. En stor fråga har varit om OnePlus skulle slopa sitt Invite systemet för köp av en telefon. Nu har man gått ut med roliga nyheten att man faktiskt inte kommer behöva ha en inbjudan för att köpa telefonen. Detta beror antagligen på att man själva tycker man nått ut till tillräckligt många kunder samt att produktionen går runt bra.

Källa

Nästa iPhone presenteras om knappt två veckor (rykte)

Apple har under gårdagen avslöjat att man kommer hålla sitt årliga WWDC denna månad, vilket är tre månader tidigare än vad eventet egentligen brukar starta, då det brukar ta plats i september månad.

Det sägs att man ska visa upp en ny MacBook Pro som ska ha fått en OLED - panel över tangentbordet, vilket skulle betyda att det skulle gå att styra datorn med endast rörelser av olika slag, vilket verkar riktigt häftigt, om så är fallet.

Apple sägs vidare visa upp sitt nya system iOS 10, där det ännu är väldigt oklart vad tillverkaren kan tänkas visa upp. Det är ytterst oklart vad det nya system kan innehålla för förändringar. Detta då det inte varit något rykte om system som vi rapporterat om.

Inför detta event så känns det som att Apple kan presenterat något oväntat, som en Apple Watch! Vi har varken hört rykten eller sett några bilder på klockan, men nu var det cirka 2 år sedan Apple presenterade klockan, och vi känner att det behövs en klockuppdatering från Apple. Hur som helst så får…

OnePlus skjuter upp lanseringen av OnePlus 3

Ryktena har varit många gällande lanseringen av OnePlus 3. Först sades det att lanseringen skulle ske den 28e maj, sedan sa man att lanseringen skulle ske 14e juni. Nu har OnePlus spikat datumet för en lansering, vilket blir den 15e juni. Rykten säger att telefonen då ska vara tillgänglig för köp dagen efter lansering i Kina.

Men detta borde betyda att den blir tillgänglig i hela världen samtidigt, detta eftersom att OnePlus satsar på en egen webbsida.
Källa

Qualcomm presenterar chipet Snapdragon 1100

Qualcomm presenterade under gårdagen ett nytt chip vid namn Snapdragon 1100. Chipet är av den enklare typen och ska komma att användas i handburna enheter såsom Google Glas glasögon. Men chipet är speciellt anpassat till smarta klockor som kommer i framtiden. Vi lär se chipet snart i smartklockor då Qualcomm meddelar att det snart kommer ut på marknaden.

Källa

Specifikationer för Samsung Gear Fit 2 läcker ut

Samsung Gear Fit 2 är en enhet vi sett massvis av bilder på den senaste tiden. Något som däremot inte varit lika framträdande har varit specifikationerna för enheterna. Nu sägs sidan SamMobile, som skriver om olika Samsung rykten, ha hittat många specifikationer för Fit 2.

Till att börja med så ska den ha en kraftigt böjd 1,55 tum skärm med 216 x 432 i upplösning, vidare så ska den ha fått ett dubbelkärnig processor på 1 GHz från Samsung själva med 512 MB RAM. Klockan sägs vidare få inbyggd GPS, 2 GB lagring, IP68 - klassning samt drivas på Samsungs hemmasnickrade system Tizen.

Källa

Vi testar LG G5 mot LG G4

Det första man jämför med när en ny mobil är alltid föregående modell, i detta fall LG G4. I det här inlägget ställer vi två heta lurar (på sitt sätt) mot varandra och jämför dom för att sedan kora en vinnare, kan LG G4 ha en chans eller är LG G5 överlägsen på alla punkter? Lås vad vi tycker i denna text.  

Design  Som vi var inne på när vi testade LG G5 så är LG en tillverkare som ofta tar ut svängarna när man lanserar nya telefoner. Designerna kan också skilja sig åt drastiskt, någon som LG G5 och LG G4 verkligen gör. LG G4 har en stor del av ytan bestående av äkta läder, medan LG G5 istället har en metallkonstruktion som löper runt hela telefonen. LG G4 har också knapparna placerade på baksidan, och LG G5 har knapparna placerade på den vänstra långsidan istället.

LG skiljer sig verkligen från mängden när det kommer till att designa telefoner. Samsung har med detta årets Galaxy S7 gjort detaljförändringar med telefonen mot förra årets Galaxy S6, medan LG verkligen tagit ut svängarna …

Samsung presenterar nytt 2 juni (bekräftat)

Samsung har under morgonen släppt en bild där man säger att man ska presentera något nytt under morgondagen. Man säger att enheten kommer fungera mycket bra med andra enheter från tillverkaren.
Med allra största sannolikhet så är det Gear Fit 2 som kommer att avtäckas under morgondagens event. Detta baserat på alla läckta bilder och specifikationer vi sett. Eventet tar plats i New York.

Källa

LG presenterar X Power och X Style

Telefonerna LG X Screen och LG X Cam fick under gårdagen två nya tillskott till familjen. LG har nämligen presenterat kraftpaketet X Power samt designmobilen X Style.

Om vi börjar med LG X Style så går designen före specifikationerna, därav det angivna namnet.
Telefonen erbjuder en baksida som är gjord i plast, men på baksidan har den en skärm som skyddas av Gorillaglas, skärmen är också svagt välvd nedåt, precis som på LG G5.

Specifikationerna som telefonen erbjuder är en 5 tum stor skärm med HD- upplösning (1280 x 720 pixlar), en Snapdragon 410 processor med 1,5 GB RAM, ett 2100 mAh stort batteri, 16 GB inbyggt minne med plats för minneskort, en bakre 8 MP - kamera, en främre 5 MP - kamera samt Android 6.0 förinstallerat.

Om vi istället kollar på LG X Power, så erbjuder telefonen ett 4100 mAh batteri, därav namngivningen på telefonen.
Vidare så är X Power något bättre specifikationer än vad X Style erbjuder. Den har en 5,3 tums skärm med samma 720p- upplösning, ett MediaTek MT6735 c…

Lenovo presenterar ZUK Z2 - har ett stort batteri

Lenovo har under dagen introducerat syskonet till nylanserade Z2 Pro. Denna gång har man bara valt namnet Z2, och precis som man hör på namnet så är Z2 en lättare version på Z2 Pro.

Man har inte ansträngt sig för att få till en lika "cool" design som man har fått till i Z2 Pro. Istället för den infinty design som man fått till i Z2 Pro har man istället satsat på en 2,5 D design i Z2. Baksidan skyddas av en glasskiva, medan framsidan likaså skyddas av en glasskiva. Skärmen är 5 tum stor och har Full HD - upplösning.

Insidan av telefonen består av en Snapdragon 820 processor med 4 GB RAM, att jämföra med Z2 Pro som har samma chip men 8 GB RAM istället för 4. Övrig hårdvara inkluderar ett maffigt 3500 mAh batteri med Quick Charge 3.0 samt stöd för trådlös laddning, en fingeravtrycksläsare, 64 GB inbyggt minne med minneskortsplats, en USB Type - C kontakt samt Android 6.0.1 från start.

Den bakre kameran erbjuder 13 megapixlar med ett bländaravtal på f.2.2, medan den främre kamer…

Presenterad: Xperia E5 från Sony

Sony har under eftermiddagen presenterat Xperia E5, trots att man lovat att man endast skulle hålla sig till sin nya X - serie så har man alltså inte hållit sitt löfte. Vi hoppas att Sony ostället gör det med kommande Xperia enheter.

Om vi tar en titt på telefonens utsida så består baksidan av någon matt plast, ungefär samma material som på Xperia E4, och den telefonen känns direkt plastig. På framsidan hittar vi en 5 tums skärm med 720p upplösning, som skyddas av någon typ av Gorillaglas av ännu okänd typ.

På insidan finner vi en MediaTek MTK6735 processor med 1,5 GB RAM, en bakre 13 MP - kamera med LED - blixt, en främre 5 MP - kamera också den med en LED - blixt. Telefonen har 16 GB inbyggt minne men plats för minneskort (upp till 128 GB) samt Android 6.0.1 förinstallerat.

Telefonen kommer i färgerna svart och vitt till priset av motsvarande 2000 svenska kronor, vilket är en höjning med 1000 kronor från föregångaren Xperia E4, vi tycker att Sony borde ta mindre betalt då vi inte s…

Senaste ryktena om Huawei Honor 8

Huawei Honor 8 är en telefon vi hört ganska mycket om de senaste, i det senaste ryktet så listas många specifikationer som telefonen kan tänkas få. Det första som nämns är  att telefonen ska få en 5,2 tums (förhoppningsvis med 1920 x 1080 pixlar), ett egenbyggt Kirin 950 chip från Huawei med 4 GB RAM, ett 3000 mAh batteri med en USB Type C kontakt, dubbla bakre 12 MP - kameror samt Android 6.0.1 från start.

En intressant detalj är att ryktet säger att Honor 8 kommer ha trådlös laddning, detta skulle alltså innebära att telefonen har en konstruktion bestående av plast eller glas.
Vi tror att telefonen lanseras någon gång i juni/juli.
Källa

Microsoft Surface Phone blir en hybrid mellan dator och mobil (rykte)

Under gårdagen kom det första rykten som sade att Microsoft planerar att släppa en Surface mobil under 2017. Nu har den första bilden på hur enheten kan tänkas se ut hamnat på nätet.
Av bilden att döma påminner telefonen mycket om de existerande Surface surfplattorna från Microsoft.

Detta eftersom mobilen ser ut att få ett tillhörande fodral med ett fysiskt tangentbord på, vi hoppas att detta fodral är ett tillval och inte ett måste om man köper mobilen.Vidare ser telefonen ut att få en riktigt bra kamera, en USB Type - C kontakt samt släppas i färgvalet vitt.

Frågan är bara, är en lansering så lång bort som 2017? Vi tror inte det eftersom det redan nu börjat läcka ut bilder på enheten.Källa

Rykte: Asus jobbar på VR - headset

VR - headset har på senaste blivit mycket poppis hos de större tillverkarna som Xiaomi, Samsung och LG för att nämna några. Nu sägs det att Asus också ska ge sig in i striden med en VR - hjälm. Asus brukar vanligtvis göra gedgets i fina material så som i läder (tänk ZenWatch), så det är möjligt att Asus VR - hjälm bland annat kommer ha en rem i läder.

Det sägs också att headsetet kommer köra Googles nylanserade Daydream system anpassad för just VR, vilket absolut inte är omöjligt.

Vi vet ännu inte när VR - headsetet kan tänkas lanseras.


Källa

Nästa iPhone får 32 GB inbyggt minne som standard (rykte)

Apple övergav 32 GB inbyggt minne i företagets iPhone´s från och med iPhone 6 och modeller uppåt. Från och med iPhone 6 så var det 16, 64 samt 128 GB minne som gällde.

Huvudkonkurrenten till Apple, Samsung, kör 32 GB inbyggt minne som standard på företaget Galaxy S7 och S7 Edge. Nu sägs det att Apple ska komma tillbaka genom att ta tillbaka 32 GB inbyggt minne, det ser då ut som att 16 GB inbyggt minne får gå bort till iPhone 7.

Källa

MediaTek presenterar ny laddningsteknik - laddar batteriet från 0% till 70% på 20 minuter

MediaTek presenterade under gårdagens Computex en ny snabbladdningsteknik som ska komma till telefoner "sent 2016" tillsammans med MediaTek Helio P20 processorn. Enligt tillverkaren själv så ska 5 minuters laddning kunna ge en hel dags samtalstid, vilket minst sagt låter imponerande. En stort problem som Quick Charge 3.0 från Qualcomm har är att enheterna blir väldigt varma i laddarna, något MediaTek sägs fått bukt med.

Källa

Samsung Galaxy S7 och S7 Edge kommer i rosa guld till Norden

Samsung presenterade för en tid tillbaka sedan Galaxy S7 och S7 Edge i den nya färgkombinationen rosa guld. Vi skrev att färgen förhoppningsvis skulle komma till Norden senare på året när vi skrev inlägget.

Vi trodde dock inte att den skulle komma såhär fort till Norden. Idag har Samsung Finland (på Twitter) gått ut med att man släpper rosa guld- färgen i Finland. Inte ett ord om andra länder runt om, men förhoppningsvis får vi se Galaxy S7 och S7 Edge i rosa guld inom en snar framtid.


Källa

Nu kan du anmäla ditt intresse för OnePlus 3 - få hem en enhet och marknadsför den

OnePlus har under dagen startat upp en sida som man kallar för "labbet". I labbet kan man anmäla sitt intresse för att få hem en OnePlus 3. Ett krav är dock att man sprider sina åsikter om telefonen ut på nätet. Det kan handla om en text, en podcast eller en YouTube - video, bara man sprider sitt budskap på någon sätt.

Vinnarna väljs ut mellan 13e och 20 juni, däremot så säger OnePlus att man när som helst kan kalla tillbaka enheten. 

Vi har självklart anmält vårt intresse, men observera att beskrivningen måste innehålla minst 500 ord. Om du vill anmäla ditt intresse kan du kolla på källan vi länkar nedan.

Källa

HTC försenar eventuellt släpp av smartklocka

Det har under de senaste veckorna spekulerats i att HTC kommer ha ett event den 6 juni, där sa många rykten också att man skulle presentera sin första smarta klocka. Så ser fallet inte ut att bli, då eventet skjutits upp ytterligare i tid, det är däremot oklart när eventet på nytt kan hålla ett datum. Detta då HTC bland annat skjutit upp eventet fyra gånger nu, vilket innebär att man har problem med smartklockan, om det nu är en sådan man verkligen ska lansera, det återstår att se!

Källa

Asus presenterar ZenFone 3, ZenFone 3 Deluxe samt ZenFone 3 Ultra

Asus har under förmiddagen presenterat tre nya telefoner till sin ZenFone serie.

Om vi börjat med att kolla på ZenFone 3, som är den enklaste av dom tre, så erbjuder telefonen en 5,5 tums skärm med Full HD - upplösning. Glaset är svagt kurvat nedåt, även kallat för 2,5 D glas. Skärmen är vidare av typen IPS+ och ska erbjuda 500 nits.
Mobilens övriga hårdvara består av en Snapdragon 625 processor med upp till 4 GB RAM. Mobilen har en bakre 16 MP - kamera som erbjuder snabb autofokus som ska kunna fokusera på 0,03 sekunder.

Om vi går vidare till ZenFone 3 Ultra, så får man en massiv 6,8 tums skärm med Full HD - upplösning, och mobilen är speciellt anpassad för att kolla på video då den använder sig av en 4K bildprocessor från Sony. Övrig hårdvara inkluderar dubbla främre högtalare, en bakre 23 MP - kamera, ett Snapdragon 652 chip med upp till 4 GB RAM, ett 4600 mAh batteri med snabbladdning, en fingeravtrycksläsare samt Android 6.0 från start.

Om vi tar en titt på den bästa av de tre, Z…

Microsoft sägs lansera Surface mobil (rykte)

Microsoft har i dagsläget kombinerade surfplattor med datorer, och när man hör ordet Surface så betyder det en större maskin med andra ord. Det kan nu kommas att ändras, då det sägs att Microsoft har en telefon på gång i Surface-serien. Den nuvarande Surface-serien är en serie av datorer som ligger i absoluta topp när det kommer till hårdvaran, så sägs även mobilen komma att bli.

Telefonen sägs lanseras under första kvartalet av 2017, därav finns det inte många rykten om telefonen än så länge. Det som finns i ryktesväg om telefonen är prestandan. Det sägs att telefonen kommer komma med en Snapdragon 830 - processor, men det sägs också att telefonen ska finnas i tre varianter. En med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne, den andra med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne, samt en tredje variant med hela 8 GB RAM och 500 GB inbyggt minne.

Som vanligt när det är så pass unga rykten så bör man ta dessa med en nypa salt.


Källa

Samsung visar upp ny skärm - är redo för VR - headset

Vi skrev under gårdagen om ett rykte som påstod att Samsung arbetade på en skärm som skulle vara anpassad till VR - headsets. Nu har man presenterat skärmen offentligt, och den imponerar stort på pappret.

Skärmen är 5,5 tum stor och ska alltså passa extra bra till VR. Skärmen har upplösningen 3840 x 2160 vilket med andra ord betyder 4K - upplösning. Skärmen ger en PPI på 806, vilket är en så hög PPI så man inte ska kunna uppleva många pixlar i headsetet. Skärmen kommer förhoppningsvis sitta i kommande Galaxy - mobiler såsom Galaxy S8. Panelen är skärmen har Samsung valt att kalla för "Bio Blue"
Den som vill se en video på den nya skärmtekniken kan klicka här.


Källa

Xiaomi Redmi 3A dyker upp hos TENAA

Det har nyligen cirkulerat rykten kring att Xiaomi ska presentera två nya telefoner. Kan en av dessa vara Redmi 3A som nu läckt ut hos TENAA?

Bilder och specifikationer har hur som helst läckt ut via sidan, och enligt specifikationsbladet så har telefonen 5 tums skärm med 720p - upplösning (1280 x 720 pixlar), en Snapdragon 435 processor (8x 1,4 GHz) med 2 GB RAM (LPDDR3), ett 4000 mAh - batteri, 16 GB inbyggt minne med minneskortsplats, en fingeravtrycksläsare samt Android 6.0 från start.

Enligt sidan har telefonen en bakre 13 MP - kamera, samt en främre 5 MP - kamera. Det förväntade priset förväntas bli motsvarande 770 svenska kronor, en riktigt prisvärd mobil på pappret!


Källa

Bilder och specifikationer på Asus Zenfone 3 - serien strax före tillkännagivandet

Asus håller under dagen ett event där man ska presentera mobilerna ZenFone 3, ZenFone 3 Deluxe samt Zenfone 3 Ultra.

ZenFone 3 Ultra ser ut att få en Snapdragon 652 processor med tillhörande 4 GB RAM. Den sägs få en bakre kamera på 23 megapixlar, en fingeravtrycksläsare samt ett batteri på 4600 mAh. Varken skärmstorlek eller upplösning på skärmen nämns.  Telefonen ser ut att få Android 6.0.1 från start.

Om vi går vidare till ZenFone 3 så ser det ut som att denna enhet kommer få en 5,5 tums Full HD - upplösning, ett 3000 mAh batteri, en Snapdragon 625 processor med 3 GB RAM med Android 6.0.1 förinstallerat med en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan. Den bakre kameran sägs få upplösningen 16 megapixlar, medan den främre kameran sägs få upplösningen 8 megapixlar.

Om vi istället kollar på den tredje medlemmen, ZenFone 3 Deluxe, så ser det ut som att telefonen får en 5,7 tums skärm med ännu okänd upplösning, en Snapdragon 820 - processor med hela 6 GB RAM, en fingeravtrycksläsare på…

Två nya Huawei telefoner dyker upp på TENAA

Det dök under gårdagen upp två nya telefoner från Huawei på den kinesiska sidan TENAA. Telefonera kallas för Honor 5A samt Honor 5A Plus. På specifikationsbladen ser det ut att bli två budgettelefoner.

Om vi börjar med din minsta av de två, Honor 5A, så sägs den få en 5 tum stor skärm med HD- upplösning (1280 x 720 pixlar), en fyrkärnig processor (1,3 GHz) med 2 GB RAM, ett 2200 mAh batteri, 16 GB inbyggt minne med minneskortsplats, 4G- uppkoppling samt Android 6.0.1 från början.

Den bakre kameran är på 13 megapixlar, medan den främre istället har den låga upplösningen på 2 megapixlar.

Om vi istället kollar på den större Honor 5A Plus så har den en 5,5 tum skärm med HD- upplösning (720 x 1280 pixlar), en någon kraftfullare octa-core processor på 1,8 GHz) med 2 GB RAM, ett 3000 mAh batteri, 16 GB inbyggt minne med minneskortsplats och Android 6.0.1 från start.

Enheten har samma 13 MP - kamera som Honor 5A, men har en något kraftfullare 8 MP - kamera på framsidan.
Källa

Ny Sony telefon dyker upp i GFXBench

Sony introducerade för ett tag sedan Xperia XA Ultra - en telefon med en skärm som är 6 tum stor. Det har inte dröjt länge, men nu har en ny Sony telefon kommit upp i benchmarkprogramet GFXBench. Det framkommer dock inte vilket modellnamn telefonen kan tänkas få, utan det återstår att se.

Hur som helst har enheten som listats modellbeteckningen 24UJ95LH34QX77B1. Modellen ser ut att erbjuda en 5,1 tum stor skärm  med Full HD- upplösning, en Snapdragon 820 processor med 3 GB RAM samt 32 GB inbyggt minne med minneskortsplats.

Den bakre kameran ska enligt utsago ligga på 23 megapixlar, medan den främre kameran ska kunna stoltsera med hela 13 megapixlar.

Källa

Samsung arbetar på VR - skärmar (rykte)

Det finns många VR - headsets ute på marknaden idag, men ett stort problem med dessa är att innehållet man ska kolla ofta blir pixligt, detta beror till stor del på att telefonen man använder har för låg upplösning.

Enligt det senaste ryktet så är Samsung i full gång med att utveckla en skärm som ska vara specialanpassad efter VR - headset. Enligt ryktet så ska skärmen som den koreanska jätten är i full gång med att utveckla vara på 5,5 tum med upplösningen 2160x3840 pixlar, även kallat 4K. Det är ännu oklart när skärmen kan presenteras officiellt.Källa