Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från maj 15, 2016

OnePlus 3 figurerar i media - enheten fångad på bild

Med allra största sannolikhet så är OnePlus - enheten som vi visat tidigare bilder på OnePlus nästa flaggskepp OnePlus 3.
Nu har en bild visats på webben, och som det ser ut så är det just OnePlus 3 som visas på bilden. Detta då formen stämmer överens med tidigare bilder som visats på enheten.

Källa

Skarpa bilder på Samsung Galaxy C5 (rykte)

Vi har vid flertalet tillfällen fått se bilder och specifikationer på Samsungs kommande budget telefon, Galaxy J5.
Nu har riktigt skarpa bilder läckt ut på nätet som visar telefonens design. Precis som tidigare rykten var inne på så består Galaxy C5 mestadels av metall. På framsidan sägs det istället sitta en 5,2 tum stor skärm.

Telefonen ser ut att få en väldigt tunn profil, så tunn så att k,kameran sticker ut från övriga konstruktionen. Antennerna är också synliga på baksidan av telefonen.
Vi tycker att Galaxy C5 liknar Samsungs A - serien till formen, vilket inte är en nackdel enligt oss, då vi tycker att Samsung gjort ett bra jobb när man utformat Galaxy A - serien.


Källa

ZTE Nubia Z11 Max får otrolig skärmyta på framsidan (rykte)

Det har nu gått ett tag sedan vi hörde något rykte om ZTE`s kommande Z11 trio. Det har tidigare dock varit Z11 samt Z11 Mini vi hört flest rykten om.

Nu träder ett rykte fram som säger att Nubia Z11 Max kommer få otroligt mycket skärm på en relativt liten framsida. Enligt ryktet så kommer framsidan att tas upp av cirka 83% skärm, vilken är en väldigt imponerade siffra, då snittet ligger på 70% på de flesta andra smart - telefonerna.

Källa

OnePlus 3 kommer kunna köpas utan Invite (rykte)

Vi har de senaste dagarna fått höra om både påstådda specifikationer och bilder på kommande OnePlus 3. Något vi däremot inte hört mycket om är om OnePlus 3 kommer vara tillgänglig för alla från första början, eller om OnePlus kommer fortsätta med sitt Invite - system.

Det beror helt och hållet på om OnePlus får fram tillräckligt med telefoner från början, för då ska man kunna skippa Invite - systemet. Man har tidigare kört med Invites eftersom att man inte lyckats tillverka den mängd telefoner som konsumenter beställt.
Vi hoppas att detta rykte stämmer.


Källa

Är det här Meizu Pro 7 (eller Pro 6 Edge)? (rykte)

För någon vecka sedan så fick rapporterade om att Xiaomi och Huawei kan tänkas ge sig in i striden med en Edge - mobiler, en tillverkare som vi inte hört något gällande en Edge - mobil är Meizu.
Nu har en bild på nätet dykt upp, som sägs föreställa Xiaomis första Edge - mobil. Telefonen sägs antingen få namnet Pro 6 Edge eller Pro 7 Edge.

Telefonen på bilden liknar Samsung Galaxy S7 Edge mycket, och man måste ta en närmare titt för att konstatera att det inte är en S7 Edge. Telefonen på bilden har med andra ord en stor knapp under skärmen, dock så ser det ut som att den sitter fast i den övriga konstruktionen. Telefonen på bilden har också en Edge - skärm som ser ut att gå längre ner på långsidorna än vad den gör i Samsung Galaxy S7 Edge.
Källa

Google lanserar användbar funktion till Google Play

Google har meddelat att man kommer införa en ny funktion till Google Play i nästa uppdatering till Android N. Uppdateringen innebär att det nu går att dela upp appar till max 6 olika Gmail - konton. Detta innebär att om man till exempel köper en väldigt dyr app, sä kan även andra familjemedlemmar ta del av dessa.

Vi gillar funktionen skarpt, då ett irritationsmoment för oss på Mobilanyheter är när vi vill ha någon betalapp någon familjemedlem redan köpt, och att man då måste köpa den på nytt.


Källa

Android N kommer uppdatera "sig själv"

När Google presenterade Android N, så meddelade man att man dels släppt en skarpare version åt utvecklare.
Men man meddelade även att Android N kommer att uppdateras av sig själv i framtiden. När telefonen eller surfplattan stängs av så ska den uppdateras automatiskt. En mycket smart funktion om du inte bryr dig om att uppdatera, vilket vi hoppas att du som läser detta inte gör.

Frågan är bara, tar uppdateringarna lång tid så kan det innebära problem om man har bråttom när man vill få igång sin telefon fort.

Källa

Fler detaljer kring Asus Zenfone 3

Asus håller ett event den 30 maj där man förväntas visa upp tre modeller av Zenfone 3. En budget modell, en mellanklass modell samt en extra-allt modell.
Nu ser det ut som att det kan läckt ut mer information om de tre kommande telefonerna. Det har nämligen publicerats en bild som visar att Asus planerar att släppa tre telefoner i olika storlekar.

Telefonerna förväntas få storlekarna 4,5 tum, 5 tum samt 5,5 tum. Enligt rykten så kommer Zenfone 3 Deluxe att ha den minsta storleken på 4,5 tum, följt av Zenfone 3 med en skärm på 5 tum. Den som då blir över blir Zenfone 3 M;ax som sägs få en 5,5 tums skärm.

Källa

ZTE avslöjar mer: Axon 7 kommer med bra ljud

ZTE släppte under gårdagen första teaser - videon för det kommande flaggskeppet Axon 7. Vad man kan se på videon är att någon håller en konsert, och att någon kollar på denna konsert via Axon 7. Vad vi förstår så kommer Axon 7 att ha ovanligt fylligt ljud för en mobil, tack vore sina främre högtalare.
I slutet av videon så visades även en VR - hjälm. Detta borde innebära att ZTE presenterar ett VR - headset tillsammans med Axon 7.

Videon kan ses här.

Källa

Riktigt skarpa bilder på iPhone 7 (rykte)

Vi har vid flertalet tillfällen fått se bilder på påstådda iPhone 7. Dessa bilder har dock bara visat baksidan på telefonen. Nu har två nya bilder kommit ut på webben. Denna gång så visas telefonen från varenda vinkel.

Av bilderna att döma så kommer iPhone 7 bli väldigt snarlik iPhone 6 i designen, med några små detaljer i skillnad. Det ser till exempel ut som att Apple valt att flytta antennerna till högst upp, respektive längst ner på telefonen.

Vidare så fattas det ett hörlursuttag, vilket skulle innebära att ljudet skulle gå via Lightning - kontakten. Istället för att ha ett hörlursuttag i botten så ser det ut som att Apple väljer att sätta dit en extra högtalare.


Källa

ZUK kommer lansera ZUK Z2

ZUK lanserade för en tid tillbaka toppmodellen ZUK Z2 Pro, som var utrustad med extra allt, i form av till exempel 6 GB RAM minne.
Nu har det kinesiska företaget berättat att man kommer lansera en Z2, utan något "Pro" efteråt. Specifikationerna är många, men källor säger att Z2 kommer vara en budget- variant av nuvarande Z2 Pro. Ett exempel är att Z2 sägs få 64 GB inbyggt minne, istället för de 128 GB som Z2 Pro kan stoltsera med. ZUK Z2 sägs också få en Exynos 8890 - processor.

ZUK Z2 presenteras denna månad, detta är bekräftat av ZUK själva.

Källa

OnePlus hypar inför OnePlus 3!

Vi fick för två dagar se bilder på vad som påstås vara kommande OnePlus. En telefon som är gjord i mestadels metall.
Nu har OnePlus gjort som man brukar göra, nämligen börjat "hypa" kring telefonen. Detta då OnePlus VD Pete Lou gått ut med att OnePlus 3 känns bra att hålla i handen.

Detta får oss att tro att bilden på påstådda OnePlus 3 faktiskt stämmer. Detta då telefoner med metall ofta känns riktigt bra att hålla i.

Det kommer säkerligen upp fler ledtrådar de kommande veckorna för OnePlus 3, så kika in på bloggen då och då!

Källa

Asus Zenfone 3 kommer i tre versioner (rykte)

Vi rapporterade tidigare under dagen om påstådda specifikationer för Asus Zenfone 3. Nu har Asus gått ut med den första teaservideon för Zenfone 3. Videon berättar med ord att Zenfone 3 kommer ha en "fin design" men avslutas med att visa tre telefoner i olika storlekar, dessa telefoner syns bara i siluetter.

Enligt rykten så kommer Asus att satsa på en budget telefon, en mellanklass telefon samt en värsting telefon. Enligt ryktet så kommer den som ska vara minst påkostad kallas för Zenfone Deluxe som ska erhålla en 5,9 tums skärm med 720 x 1280 i upplösning. Vidare sägs den också få chipet Snapdragon 615 med 3 GB RAM samt Android 6.0.1 från start.

Det är ännu oklart vad Zenfone 3 Max kan tänkas få för specifikationer.

För den som vill se videon så kan den ses här.

Källa

Xiaomi Mi Max plockas isär - är lätt att reparera

När nya telefoner lanseras så brukar det efter ett tag dyka upp tester där olika sidor har plockat isär telefoner.
Denna gång är det Xiaomi Mi Max tur att genomgå testet. Mi Max klarade sig väldigt bra i testet, och vid en eventuell olycka så ska telefonen vara lätt att plocka isär.

Detta då Xiaomi Mi Max består av ett stycke aluminium så innebär det att den är lätt att reparera för verkstaden, precis som många andra telefoner från Xiaomi.

Källa

ZTE Axon 7 presenteras 26 maj

ZTE har låtits meddela att man kommer presentera sitt nya flaggskepp den 26 maj, det vill säga om en vecka.
För någon vecka sedan fick vi se en bild på hur telefonen kommer se ut, då den var placerad mellan en iPhone 6S samt en Huawei P9.

Nu har företaget avslöjat att stort fokus kommer ligga på ljudet i Axon 7. Detta då ZTE valt att utrusta telefonen med dubbla främre högtalare samt hög ljudkvalitet i form av 32 bitars ljud.


Källa

Huawei Honor 8 kommer med unik design med stöd för trådlös laddning (rykte)

Under de senaste månaderna har Huawei presenterat antalet telefoner, som inkluderar Huawei P9, P9 Plus, P9 Lite samt Honor V8.
Nu säger ett nytt rykte att Huawei har en uppföljare på väg till prisvärda Honor 7. Det sägs att Honor 8 är på väg att lanseras. Enligt rykten så kommer Huawei att slopa metallkonstruktionen från Honor 7, för en design gjord i glas, på både fram och baksidan.
Ryktet säger också att Honor 8 kommer ha trådlös laddning, något vi inte tror stämmer, då det är mycket svårare att få genom trådlös laddning om det är glas på framsidan.

Om ryktet stämmer så är Huawei snabbast ut med trådlös laddning genom glas.

Källa

Läckta specifikationer för BlackBerry Hamburg

Förra året så lanserade BlackBerry sin första Androidmobil BlackBerry Priv. Sedan dess har man meddelat att man kommer satsa hårt på Android. För ungefär tre veckor sedan så skrev vi ett inlägg som där bilder troligtvis hade fångat BlackBerry`s kommande telefon Hamburg.

Under gårdagen dök det istället upp påstådda specifikationer för telefonen via benchmarkprogrammet GFXBench. Enligt programmet så har Hamburg utrustats med en 5,2 tums skärm med Full HD - upplösning (1080 x 1920), chipet Snapdragon 615 med 3 GB RAM, 16 GB inbyggt minne med minneskortsplats, en bakre 13 MP - kamera, en främre 8 MP - kamera samt Android 6.0.1 från start.
Det är ännu oklart när telefonen kan tänkas lanseras.

Källa

Benchmark på Asus Zenfone 3 dyker upp

Asus håller ett event i slutet av månaden där man förväntas visa upp inte mindre än tre modeller av Zenfone.

Det ser ut som att Zenfone 3 blivit fångad på bild i benchmarkprogrammet AnTuTu. Specifikationerna som nämns är att enheten ska få en skärm med 1080 x 1920 i upplösning, dock så nämns inget om hur stor skärmen kan bli, vi tippar på runt 5,5". Vidare så sägs den få en Snapdragon 820 - processor med 4 GB RAM, 32 GB inbyggt minne, en bakre 23 MP - kamera samt en främre 8 MP - kamera. Enheten sägs också ha Android 6.0.1 från start.

 På bilden som Asus skickade ut angående inbjudan så fanns en Intel - logga med i bilden. Vi förstår inte riktigt varför denna logga finns med på bilden om Zenfone 3 inte kommer att ha någon Intel - komponent, men det kan förstås hända att ryktena är felaktiga.  

Källa


Xiaomi presenterar Mi Box

Under gårdagen fick vi se en teaserbild från Xiaomi, och när vi tolkade den så misstänkte vi att företaget skulle presentera en Android TV.
Xiaomi är den första tillverkaren som tillverkar en Android TV, med nya versionen av systemet.

I Android TV ska du nu till exempel kolla på film i ena hörnet, medan du gör något helt annat på den övriga ytan av skärmen, vilket låter som är väldigt smart funktion.

Om vi kollar specifikationerna för Mi Max så drivs den av en quad-core processor med 2 GB RAM och en 450 GPU. Vidare så har den 8 GB inbyggt minne, USB - port, HDMI 2.0a samt stöd för 4K - streaming.

Med Mi box följer en fjärrkontroll som kommunicerar med Mi Box över blåtand. Det finns funktioner som till exempel röstsökningar som kan skötas via fjärrkontrollen.
Utöver detta så kan man även köpa till en extra handkontroll, vi förmodar att det kommer bli en hel del spel i Android TV eftersom det ryktas om att de flesta tillverkare kommer börja göra Android TV - boxar.

 Xiaomi säger att Mi …

Dessa HTC - mobiler får Android N (bekräftat)

Google presenterade en del roliga Androidnyheter idag. Strax efter att presentationen var över så gick HTC, som man brukar göra, ut med vilka modeller från företaget med all säkerhet kommer få Android N, förmodligen sker uppdateringen då någon gång i höst.

De modeller från HTC som ska få uppdateringen med all säkerhet är fjolårets duo HTC One A9 samt HTC One M9. Självklart kommer den nyaste telefonen ur flottan, HTC 10, också få uppdateringen. HTC går inte ut med några officiella uppgifter, men vi tror att HTC One M8/M8s också kommer att få uppdateringen vid ett senare skede.
Källa

Google presenterar förhandsversion av Android Wear 2.0

Utöver alla tech - nyheter som man presenterade under gårdagen så presenterade man också Android Wear version 2.0. Version 2.0 av Android Wear är den största uppdateringen hittills då det nu inte behövs en telefon för att öppna vissa app. Vilka appar som helst kan också läggas på urtavlan som man vill ha.

Men Google introducerade också en funktion så att man nu kan handskriva olika bokstäver och siffror, utan att behöva trilskas med ett litet tangentbord som det var tidigare.

Utöver detta så finns det många små nya funktioner, så om man vill se alla dessa så rekommenderar vi att ni kollar på denna video.

Källa

Google lanserar Androidnyheter!

Google drog under kvällen igång det årliga eventet Google I/0. Där man i skrivande stund presenterat en nyhet i form av en röstassistent. För att komma åt funktionen behövs att man trycker in ikonen för Google Assistenten, ikonen som har fyra prickar i färgerna blå, röd, grön samt gul.

Genom den nya funktionen ska du kunna ställa alla möjliga olika frågor åt assistenten. Det kan till exempel vara frågor såsom hur mycket klockan är och att du vill ha kalendern uppvisad.
Denna funktion har funnits i Google Now tidigare, men det är framförallt funktionen att du också nu kan ställa följdfrågor på dina första fråga som saknades i den tidigare versionen.

Du ska även kunna få upp olika förslag på till exempel film om du efterfrågar någon sådan.

Google Assistenten kommer att finnas i Androidtelefoner, surfplattor, Android Auto samt i Android TV i framtiden.

Man presenterade även en ny app för meddelande som man valt att kalla för Allo. Allo ska ha inbyggt stöd för "Assistenten" och …

DxOMark säger att Moto G4 Plus har en av de bästa mobilkamerorna

Det klassiska företaget DxOMark har gjort ett gäng kameratester på Lenovos nylanserade Moto G4 Plus. Där framkommer det att mobilen uppnår poängen 84 av 100, något som gör att G4 Plus delar plats med Huawei Nexus 6P samt Apple iPhone 6S, vilket är två telefoner med en av de bästa kamerorna på marknaden.
G4 Plus tar alltså riktigt fina bilder (exempelbilder nedan), däremot så visade mobilen inte upp samma fina förmåga när det kom till videoinspelning, då videos med mobilen blir rejält skakiga.

Källa

Xiaomi presenterar Android TV (rykte)

Nyligen så tweetade en Xiaomi anställd en bild. Produkten på bilden kan vara en Android TV från företaget. Detta då man bildat i:et i I/0 med vad som ser ut som en fjärrkontroll, medan O:et ser istället ut att föreställa en puck, och som förhoppningsvis är TV - enheten!

Eftersom att Xiaomi kommer vara en del av Google I/0, så tror vi att att TV gränssnitt kommer vara väldigt nära original - Android.

Google påbörjar sin konferens under morgondagen.


Källa

Samsung står för 60% av skärmtillverkning i nästa iPhone (rykte)

Det har spekulerats fram och tillbaka, ska Apple visa upp en iPhone med AMOLED skärm detta år eller året därpå?
De senaste ryktena pekar allt mer på att Apple kommer att satsa på AMOLED i iPhone 7 Plus. Eftersom att Samsung haft SUPER AMOLED - paneler i sina telefoner i all evighet (känns det som!) så sägs det att Samsung kommer få det största förtroendet i att tillverka panelen till iPhone 7, i alla fall 60% av tillverkningen.

De övriga 40% sägs det att LG kommer att stå för 30% samt amerikanska Foxconn för resterande 10%.

Källa

Google Cardboard fungerar nu till iOS

Senaste YouTube - uppdateringen till iOS innebär att stödet för Googles VR - box, Cardboard nu finns i YouTube - appen. För att ta del av funktionen så trycker du på de tre plupparna som finns som inställning när du ska kolla på en YouTube - video. Så nu kan även du med en iPhone uppleva VR med hjälp av en Google Cardboard. Cardboard går att köpa väldigt billigt, då den i princip bara består av kartong.
Källa

Lenovo presenterar Moto G4 Play

Lenovo presenterade Moto G4 och G4 Plus på ett event under gårdagen. En telefon som också presenterades var G4 Play, men eftersom att Lenovo var så exalterade över G4 och framförallt G4 Plus så hamnade G4 Play i skuggan av enheterna.
Nu har vi hur som helst hittat all information som går att hitta om G4 Play i dagsläget.

Telefonen erbjuder en 5 tums skärm med HD - upplösning (1280 x 720 pixlar), en Snapdragon 410 - processor med 2 GB RAM, ett 2800 mAh - batteri, en bakre 8 MP - kamera med f.2.2 samt en främre kamera på 5 megapixlar med samma bländaravtal som den bakre kameran.

Moto G4 Play kör Android 6.0.1 från start, men versionen av Android som är i G4 Play är knappt modifierad mot "Vanilla" Android, den är bara modifierad med några enstaka Lenovo - appar. Vi ser detta som något postivt, eftersom att G4 Play utrustats med en mellanklass - processor. Men telefonen kan förhoppningsvis prestera väldigt bra tack vore sin rena Androidversion.Källa

Är det här Samsung Galaxy S7 Active?

Vi fick för en tid tillbaka sedan se en bild på vad som påstods vara Samsung Galaxy S7 Active. Telefonen på bilden tycker vi dock såg ut som tidigare Active - modeller från Samsung, då i princip varenda Active - modell från företaget sett väldigt lika ut med detaljer i skillnad. Så telefonen på bilden skulle enligt oss kunna vara en S6 Active fast med en påklistrad S7 Active lapp.

Nu har en ny bild på S7 Active dykt upp om man ska tro ryktet. Telefonen på bilden ser ut att tillhöra Samsungs Active - mobiler då den har den typiskt rektangulära formen. Av bilden att döma så kommer telefonen att släppas i färgvalet guld, något vi inte tycker ser särskilt snyggt ut av bilden att döma. Det ser även ut som att Samsung till sist kommer att intrigera en fingeravtrycksläsare i enheten.
Källa

Så tror vi att OnePlus 3 kommer att bli

OnePlus 3 är precis runt hörnet, den 28 maj presenteras telefonen, det vill säga lite mer om en vecka. Vi har under tidens gång fått in ett gäng specifikationer och bilder, så detta inlägg kommer bli en liten sammanfattning om vad vi hört hittills.  

Skärm
OnePlus 3 sägs få en 5,5 tums skärm med Full HD - upplösning, alltså precis likadant som vi sett hos både OnePlus Two, men även hos OnePlus One. Vi tycker, och hoppas, på att OnePlus väljer på att satsa på en Quad HD (1440 x 2560 pixlar) panel istället, då i princip alla tillverkare har denna upplösning på sina flaggskepp som säljs i Sverige. Vi tror dock att telefonen kommer att få Full HD - upplösning, eftersom att OnePlus ser att deras telefoner kan säljas riktigt billigt med denna upplösning.


Design

Vi har under den senaste veckan sett ett antal bilder på hur OnePlus 3 kan komma att se ut. Under gårdagen fick vi en riktigt bra bild på en telefon som förhoppningsvis är OnePlus 3. Denna bild visar att OnePlus 3 kommer ha en konstru…

Lenovo slopar X - serien för en Z - serie istället

Sony meddelade för några dagar sedan att man lagt ner Z - serien telefoner, och kommer ersätta serien med en X - serie istället.
Det är nu klart att Motorola gör precis tvärt om, genom att byta ut sin befintliga X - serie (Moto X Style, Play) mot kommande Moto Z - serie istället.

Företaget sägs lansera telefonerna Moto Z Play samt Moto Z Style i den nya Z - serien till en början. Enligt flera källor så kommer telefonerna att vara modulär, precis som LG`s satsning LG G5. Men till skillnad från G5 så ska det gå att byta ut fler delar på Lenovos kommande telefoner. Det sägs också att telefonerna ska få en 5,5 tums skärm tillsammans med en väldigt tunn konstruktion.

Källa

Lenovo presenterar Moto G4 och Moto G4 Plus

Som ryktena har åkt runt i en karusell om Moto G4 samt Moto G4 Plus. Nu är enheterna till sist presenterade officiellt av Lenovo.

Moto G4 Plus är den mest påkostade av de två telefonerna och erbjuder en 5,5" skärm med Full HD - upplösning, chipet Snapdragon 617, fingeravtrycksläsare, ett 3000 mAh - batteri med snabbladdning.

G4 Plus går att få i olika varianter. En med 2 GB RAM med 32 GB inbyggt minne samt en annan variant med 64 GB inbyggt minne och 4 GB RAM, båda varianter har plats för minneskort.
Enheten har en bakre kamera på 16 megapixlar med det relativt låga bländaravtalet f.2.0 tillsammans med en mycket snabb autofokus enligt Lenovo. På framsidan finner vi en 5 - MP kamera som har en vidvinkel på 84 grader för att få till bra selfies.

Om vi istället går vidare till Moto G4 så ska du inte låtas luras av namnet, då Moto G4 har lika stor skärm med samma upplösning. Det mesta är sig likt mot G4 Plus, men G4 saknar fingeravtrycksläsare, har 16 eller 32 GB inbyggt minne med 2 …

Vkworld lanserar T5 och T5 SE

Vkworld har under gårdagen presenterat telefonerna T5 och T5 SE, som ska erbjuda väldigt mycket hårdvara för pengarna.

T5 och T5 SE är nästan samma telefon, men T5 SE erbjuder en snabbare processor än T5 ( MediaTek MT6735 i T5 SE). T5 SE har också 4G samt 5 GHz internet, något som vanliga T5 inte kan bjuda på. Men de övriga specifikationerna är densamma hos båda telefonerna

Skärm: 5,0 tum med HD - upplösning Processor: MediaTek MT6580 (T5) samt 2 GB RAM 16 GB inbyggt minne, minneskortsplats Kamera: 8 megapixlar bak samt 5 megapixlar fram
Telefonerna kommer vara otroligt prisvärda, i alla fall på pappret. Detta då priset kommer bli motsvarande 450 svenska kronor. Detta är riktigt bra pris för en telefon med en skärm som är 5 tum stor och har HD - upplösning.

Källa

Ny bild på OnePlus 3 - Liknar Huawei Honor 7

Vi har tidigare sett ett antal bilder på OnePlus 3. Alla bilder har haft gemensamt i att telefonens baksida bestått av metall. Nu kommer den första riktigt skarpa bilden på vad som kan tänkas vara OnePlus 3.

På bilden ser vi att telefonen har en konstruktion helt i metall, med en kamera som sitter placerad i mitten långt upp på telefonen. Detta får oss att dra likheter med Huaweis Honor 7. På framsidan ser det ut som tidigare bilder visat, med en fingeravtrycksläsare på framsidan, men telefonen ser även ut att fått minimalistiska kanter runt skärmen.

Källa

Lenovo släpper budget telefonen Vibe C

Lenovo har under gårdagen presenterat en ny budget telefon i form av Vibe C. Vibe C erbjuder en skärm som är 5 tum stor med HD - upplösning, en Quad Core - processor med 1 GB RAM, ett 2300 mAh - batteri, 32 GB inbyggt minne med minneskortsplats samt Android 5.1.1 från start.

Den bakre kameran är på 5 megapixlar, medan den främre kameran är på 2 megapixlar. Telefonen ska börja säljas den 18e maj till priset av motsvarande 865 svenska kronor.

Källa

Sony presenterar XA Ultra - Har gigantisk 6 tums skärm

Under gårdagen gick vi ut med att Sony meddelat att man endast kommer att satsa på en enda stor X - serie av Xperia - enheter. Strax därefter har man nu presenterat den största Xperia X - enheten hittills, Xperia XA Ultra

Xperia XA Ultra erbjuder en 6 tums skärm med Full HD - upplösning (1080 x 1920). Sony har satsat hårt på att göra ramarna tunna runt skärmen, vilket man lyckats väldigt bra med.
Vidare har den en Mediatek Helio P10 - processor med 3 GB RAM, 2 dagars batteritid samt 16 GB inbyggt minne med minneskortsplats.

Kameran är den största höjdpunkten i Xperia XA Ultra, då den erbjuder en främre 16 - MP kamera med en LED - blixt på framsidan. På baksidan sitter istället en 21,5 megapixel - kamera med snabb autofokus. En smidig funktion är att man kan göra olika rörelser för att ta "selfies".

Sony säger inget om hur stort batteriet i Xperia XA Ultra är, bara att det ska räcka i två dagar. Tidigare Sony - enheter har haft 2 dagars batteritid när Sony sagt att de ska ha …

Apple kommer med en Edge - variant av iPhone 2018 (rykte)

Ryktena är i full gång för iPhone 7, så varför inte slänga in rykten om 2018 års iPhone också? Enligt ett nytt rykte så kommer Apple att kunna erbjuda en iPhone med en kurvad skärm till år 2018. Enligt flera rykten så ska telefonen också likna Samsung Galaxy Edge - serie i mångt och mycket när det kommer till design av skärmen.

Typen av den kurvade skärmen ska enligt ryktet vara av typen OLED, något som finns i dyra TV - apparater idag.

Samtidigt säger ett nytt rykte att iPhone 7 kommer att ha den nya typen av panel, AMOLED. Detta skulle innebära att vi redan detta år får se en iPhone med en ny typ av panel.

Källa

Bilder på Motorola Moto G4 Plus läcker ut på nätet

Precis före presentationen av Motorolas två telefoner Moto G4 samt G4 Plus, så ser det ut som att bilder läckt ut på den större enheten av då två, då både bilder på telefonen och tillhörande box visas.

Bilden på framsidan av enheten visar att Moto G4 Plus kommer att bli en rejäl pjäs, baserat på att den ser väldigt stor i personens hand. Vi tror dock att telefonen kommer ligga väldigt bra i handen, då den ser ut att få kraftigt rundade hörn. Som det tidigare ryktas om, så ser det ut som att det kommer sitta en icke - fysisk hemknapp som också ska agera fingeravtrycksläsare.

Baksidan på G4 Plus ser ut att bli i något slags gummiaktigt material, och dessa material brukar vanligtvis sitta väldigt bra i handen. Vidare så ser vi ut att finna en enkel kamera med en enkel LED - blixt.

Vidare så står det på framsidan av G4 Plus att enheten ska få en 5,5 tums skärm med Full HD - upplösning, en octa-core processor, 32 GB inbyggt minne (förhoppningsvis med plats för minneskort), fingeravtryckslä…

Xiaomi lanserar telefon med böjd skärm 2017 (rykte)

För ett antal veckor sedan skrev vi ett inlägg som handlade om att Huawei och Xiaomi förhoppningsvis lanserar telefoner med Edge - skärmar under en snar framtid.

Under gårdagen kom det föra ryktet in, som handlade om att man tror att Xiaomi kommer presentera en telefon med böjd 5,7 tums skärm under 2017. Panelen sägs även vara av OLED - typ, OLED, som ingen telefon har idag, utan hittills är det bara TV - apparater som kan stoltsera med tekniken.

Vidare så sägs telefonen få en Snapdragon 823 - processor med 6 GB RAM, vilket låter imponerande på pappret just nu, men detta kan komma att ha förändras under 2017. Vidare så sägs den få en konstruktion i aluminium, en dubbel 12 MP - kamera på baksidan samt Android N från start.

Det är fortfarande lång tid tills Xiaomi förväntas presentera telefonen, så specifikationerna kan komma att förändras med tiden.

Källa

Apple pushar ut iOS 9.3.2 till iPhone och iPad

Apple har under dagen skickat ut version 9.3.2 av iOS till iPhone och iPad. Uppdateringen innehåller inga nyheter utöver fler buggfixar som ska ha fixats. iPhone SE kom med blåtandsproblem som nu ska vara lösta i uppdateringen. Men man har även förbättrat nattläget som dimrar ner skärmen på kvällarna.

Utöver en uppdatering till Apples iOS - enheter har man också skickat ut OS 2.2.1 till företagets klocka, också den uppdateringen ska fixa buggar som varit i klockan.Källa

Bilder på iPhone 7 figurerar återigen på nätet (rykte)

Vi fick förra veckan se ett antal bilder på vad som påstås bli Apples nästa iPhone. En av de mest uppmärksammade bilderna som kom ut visade hela baksidan på telefonen. Baksidans färg var av silver i färgen. Av denna bild att döma så kommer Apple gjort om designen ytterst lite på IPhone 7 mot iPhone 6/6S.

Nu har en ny bild hamnat på nätet, som visar exakt samma telefon fast i färgen guld, det kommer dock inte som en överraskning att Apple tänker släppa iPhone 7 i färgvalet guld. 


Källa

Samsung patenterar smartklocka med projektor

Samsung var en av de största tillverkarna som tog smartklockor på allvar då man introducerade sin första Galaxy Gear hösten 2013 tillsammans med mobilen Galaxy Note 3.
Sedan dess har man lanserat många olika varianter av smartklockor. Den mest minnesvärda för vår del var Gear S som hade stöd för ett eget SIM - kort, där Samsung verkligen tog ut svängarna från mängden smarta klockor.

Det ser nu ut som att Samsung kan ta ut svängarna åter igen, då man tagit patent på en smartklocka med projektorfunktion. Det går till så att man ska kunna spegla upp innehållet från klockan på en vägg eller direkt på handen. Det ska alltså bli klockans system som ska gå att spegla upp, vilket kan vara smidigt om man vill visa någon idé eller liknande för någon.

För att Samsung tagit patentet betyder det inte att en lansering av en klocka med projektor är nära, utan det kan dröja flera år.


Källa

LG presenterar actionkameran Action Cam LTE

När LG presenterade LG G5 så presenterade en gäng passande tillbehör till telefonen då den är modulär. En av dessa tillbehör var en 360 kamera som kan filma i 360 grader, en riktigt smidig funktion.

LG har för ett par dagar sedan presenterat en ny Action Kamera som ska kunna filma med vidvinkel, precis som med 360Cam, men i Action Cam ska man kunna sända över videon direkt till Youtube, då den har ett inbyggt 4G - modem. Du behöver rent tekniskt sätt inte en mobil för att få överföringen från kameran till Youtube, vilket låter väldigt smidigt!

Kameran är en actionkamera och såklart så ska den ut på äventyr. Därav har LG valt att ge dig en IP67 klassning, något av en besvikelse då vi hellre skulle sett den som IP68 - klassad, då IP68 tål att ligga längre i vatten än vad IP67 - klassningen gör.

Actionkameran från LG erbjuder 12 megapixlar i upplösning och 150 graders vidvinkel. Kameran har även stabilisering i form av gyro samt accelerometer, något som verkligen kan behövas då det ofta …

Första ryktet om OPPO Find 9

Enligt nya rykten så ska OPPO lansera en ny flaggskepps telefon under de kommande månaderna. Enligt ett nytt rykte som säger sig ha letat rätt på specifikationerna för Find 9, så sägs den få en skärm med Full HD - upplösning (ännu okänt på hur många tum, vi tror på 5,5 tum), en Snapdragon 820 processor med 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne med minneskortsplats, fingeravtrycksläsare, en bakre 16 MP - kamera samt en främre 4 MP - kamera.

Det sägs även att OPPO kan satsa på två versioner. Den vi såg ovan specifikationer på, men också en mer påkostad variant med Quad HD - upplösning samt 4 GB RAM.

OPPO presenterade för en tid tillbaka en ny snabbladdningsteknik från företaget, som kallas för VOOC - charging. Denna teknik ska få ett batteri som är på 2500 mAh att bli fulladdat från 0 - 100% på endast 15 minuter. Denna snabbladdnings - teknik sägs Find 9 vara utrustad med. Vi ställer oss frågan om OPPO valt att satsa på ett litet batteri på 2500 mAh eller om man varit smarta och satsat på ett b…

Sony: Vi satsar på X - serien till 2018

Sony introducerade nya X - serien i våras, och företaget meddelade för ett tag sedan att man kommer att ersätta Z - serien med den nya X - serien. Detta eftersom att Sony känner att de behöver en omstart. Förra veckan blev det också klart att Sony kommer ersätta M - serien, C - serien samt E - serien med den nya X - serien.

Många har dock fråga sig hur länge Sony kommer satsa på nya X - serien. Företaget har meddelat att man kommer att minst satsa på serien till slutet av 2018, men det kan bli längre tid också.
Detta att jämföra med Z - serien som Sony satsade på i 3 år, det ser ut att bli likvärdigt för Sony`s nya serie.

Källa

OPPO Find 9 fångad på bild (rykte)

För ett par dagar sedan kom det första tecknet på att OPPO har en ny smartphone på gång. Enligt flera rykten så kommer OPPO välja att kalla telefonen för Find 9, och ska alltså bli OPPO:s nya satsning.

Telefonen på bilden har en fysisk hemknapp samt två touch knappar på vardera sida om den fysiska knappen. Vidare ser Find 9 också ut att få en väldigt rund design i hörnen, vilket bidrar till att telefonen ska ligga väldigt bra i handen.

Specifikationerna som nämns är att den ska ha en 5,5 tums skärm med Full HD - upplösning, processorn sägs vara en 8 kärnig  MT6755 - processor från MediaTek samt en bakre 12 MP - kamera. Den främre kamerans upplösning sägs ligga på hela 16 megapixlar.
Hur många GB RAM mobilen troligen får är ännu okänt, men vi tippar på 4 GB RAM.

Det är ännu oklart när telefonen kan tänkas presenteras offentligt.


Källa