Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från februari 14, 2016

Bild bekräftar: tillgänglighet samt pris på Samsung Galaxy S7 och S7 Edge

Nyligen så läckte det ut en bild på nätet där det var en hel del intressant information kring Samsungs kommande två telefoner. På bilden ser man hur Galaxy S7 kostar 699 dollar (motsvarande 5900 kr i skrivande stund) medan S7 Edge istället hamnar på 799 dollar (motsvarande 6900 kr i skrivande stund). Detta betyder alltså att Samsung kanske valt att sätta ner startpriset med 1000 kr på bägge enheter, om bilden är äkta det vill säga. Det sägs även att man ska kunna förhandsboka båda enheterna dagen efter presentationen alltså den 22 Februari. De som förhandsbokar någon av telefonerna sägs även få ett gratis VR-headset på köpet.

Enligt bilden så kommer telefonerna att finnas tillgängliga i Europa den 11 Mars.Källa

Bilder på en HTC telefon, en som ska visas upp under MWC?

Vi vet redan att HTC inte kommer att visa upp företagets kommande M10 nu under MWC, utan under ett separat event i mars någon gång. Men nu har en bild läckt ut på nätet på en telefon - som HTC sägs komma att kalla A16, som även sägs ska visas upp någon gång under MWC. Det nämns inga specifikationer, men det är klart att A16 inte kommer bli någon värstingtelefon utan ett telefon i mellansegmentet. Av att döma på bilderna så kommer telefonens konstruktion att vara gjord i mestadels plast. Det kan också hända att HTC kommer att intrigera A16 till deras Desire - familj, som nu för tiden består av mellansegment telefoner. Slutligen så ser man att HTC kan släppa HTC A16 i följande färger:

SvartVittBlåttRöd/rosaKälla

Ännu fler, skarpa bilder på Samsung Galaxy S7 och S7 Edge

Igår fick vi se ett helt gäng bilder på vad som påstås vara Samsung Galaxy S7 och S7 Edge. Idag kommer ytterligare ett lass med bilder på de två kommande telefonerna som ni kan se nedan:


Källa

Ny bild på LG G5 visar både fram och baksida

Det börjar nästan bli löjligt mycket bilder och specifikationer på både LG G5 och Samsungs två kommande toppmodeller. Denna gång så är det en ny bild på LG G5, där man kan se att hela telefonen är gjord i metall. Men även att LG, för första gången (nu om bilden stämmer) valt att ta ett stort kliv i rätt riktning enligt oss, genom att flytta volymknapparna från baksidan. Vi hoppas också att du kan låsa upp telefonen igenom att snudda vid fingeravtrycksläsaren när telefonen är i viloläge, likt den som finns i LG Nexus 5X.Källa

Bilder på kommande Galaxy S7 samt S7 Edge

Ännu ett rykte har inkommit, och detta är precis i linje med de tidigare ryktena, både när det kommer till designen och specifikationer, förutom då att det står att mobilerna kommer att bli IP67 klassade istället för de IP68 som sades först. IP67 har nackdelen mot IP68 att mobiler med IP67 kan sänkas ner på 1 meters djup istället för de 1,5 metrarna som man kan med en IP68-beteckning. Förhoppningsvis så kommer S7 samt S7 Edge i färgerna svart, vitt, silver samt guld. Enligt bilden så kommer S7 och S7 Edge att landa i Amerikanska butiker den 11 mars, det finns dock inget rykte om när den kan hamna på de svenska butikshyllorna.Källa

Rykten och bilder kring Xiaomi Mi 5

Xiaomi Mi 5 är en telefon som vi inte alls har hört lika mycket om som LG G5 samt Samsung Galaxy S7. Xiaomi Mi 5 ska även den presenteras i dagarna och enligt denna källa så kommer Xiaomi Mi 5 bland annat att bjuda på den senaste processorn från Qualcomm, Snapdragon 820 som tikar på i 2,1 GHz  tillsammans med 3 GB RAM . Men ryktet säger även att telefonen kommer att få följande specifikationer:
Skärm: 5,2" (Full HD)Internminne: 64 GB (52 ledigt från start)System: Android 6.0 Marshmallow tillsammans med en ny version att tillverkarens gränssnitt MIUI.Övrigt: Fingeravtrycksläsare

Källa

Stor samling bilder på Samsung Galaxy S7 samt S7 Edge

Samsung har sitt eventuellt nu på söndag, men redan nu har det läckt ut ett antal bilder på de kommande toppmodellerna som Samsung kommer att presentera på söndag. Det skulle förvåna oss om detta inte är S7 och S7 Edge. Om ni vill se specifikationerna för S7, klicka härNya bilder på LG G5

LG G5 sägs även denna gång ha ett utbytbart batteri, och det sägs även att luren ska vara utrustad med en "Magic Slot" en del av telefonen som låter användaren utöka telefonens funktionalitet kan man säga. I denna bild här nedan så ser man hur underdelen av telefonen går att ta loss från den övriga konstruktionen, och när man lossat batteriet så ska man kunna ta ur och byta ut batteriet om man känner för det.Källa

Bara två dagar kvar till Samsung Galaxy S7 och LG G5

Nu är det bara två dagar kvar tills att Samsung presenterar sitt flaggskepp och LG lika så. Våra förväntningar är högre än någonsin, men vi tror inte att varken G5 eller S7 kommer att vara någon större revolution mot sina föregångare, LG G4 samt Samsung Galaxy S7. Vi förväntar oss en lite bättre skärm, snabbare processor samt även en bättre kamera. Allt runt omkring tycker vi bara ses som en bonus då både LG G4 samt Samsung Galaxy S6 för exempel båda hade en bra byggkvalitet samt att båda hade suveräna kameror.

Vi får se vad som presenteras på söndag, men den tillverkare som vi tror drar det längsta strået är Samsung då det sägs att Galaxy S7 samt Edge kommer bli vattentåliga.  


Ryktesbilder på HTC One M10

Det har nu läckt ut nya bilder på vad som påstås vara HTC One M10. På bilderna så ser vi en telefon som är väldigt lik HTC A9, det som kommer bli surt om HTC väljer att ha denna design till sin kommande toppmodell är att Boom Sound-högtalarna är försvinna till fördel för en fingeravtrycksläsare.
Källa

Samsung kommer att visa sitt S7-event i 360 grader

När Samsung presenterar sina nya telefoner så slår företaget till på stort. Då man ska visa sitt event i 360 grader live från webben. Du med en PC ska kunna surfa in på Samsungs sida när de håller sin presentation, medan du med en iPhone eller Android-telefon ska kunna hämta hem Samsungs Unpacked-app för att kunna se den i 360 grader.

Källa

LG förlänger med ljudtillverkaren B&O

LG har under morgonen förlängt med ljudtillverkaren B&O, en tillverkare som är känd inom ljudbranschen. LGs V10 har 32 bitars ljud, och just själva ljudtekniken kommer ifrån B&O. Det skulle inte förvåna oss om LG har utrustat G5 med samma teknik som de har utrustat V10 med, om inte en bättre ljudteknik.


Källa

Nya rykten visar Samsung Galaxy S7 i silver

Det är inte många dagar kvar nu innan Samsung presenterar S7 och S7 Edge. Men rykterna fortsätter att strömma in för bägge telefonerna, denna gång är det Galaxy S7 det handlar om. Det nya ryktet visar att Galaxy S7 - utöver svart och vitt, också kommer finnas i en silverfärgad färg. På ytterligare en bild så ser vi även hur Samsung antagligen hoppar över USB Type - C till förmån för USB Type - B. Det som är positivt med att Samsung skippat den nya kontakten är att det fortfarande finns mer tillgång till den typ av sladd som Samsung antagligen använder till deras S7or. Nackdelen blir å andra sidan att USB Type - C antagligen kommer att bli mer och mer standard, och även lättheten att du kan plugga in kontakten i telefonen åt vilket håll du vill, något som inte går med USB Type - B där det bara går att stoppa in kontakten åt ett och samma håll. 


Källa

Samsung introducerar Gear S2 Classic med 3G stöd

Samsung har under kvällen introducerat en variant av den vanliga Gear S2 Classic fast med 3G stöd denna gång. Klockan har identiska specifikationer med den vanliga Gear S2 Classic, förutom att versionen med 3G har ett batteri som är 50 mAh större samt att den nu då har ett inbyggt SIM-kort, även kallat eSIM. Ett eSIM är ett kort som redan sitter installerat i klockan när man tar upp den första gången, och för att få kontakt med ett 3G-nät så knappar man in en speciell kod. Gear S2 Classic 3G kommer bli tillgänglig någon gång i Mars i USA, men det är ytterst tveksamt om klockan kommer till de nordiska breddgraderna.   

Källa

Första rykterna kring OnePlus 3

Nu har alltså ryktena tagit fart, denna gång så handlar det om OnePlus 3. Enligt denna rykteskälla så kommer OnePlus att ha två olika varianter av telefonen "3". Den första varianten ska vara utrustad med 16 GB inbyggt internminne tillsammans med 4 GB RAM, medan det också sägs att OnePlus satsar på en 64 GB modell med hiskliga 5 GB RAM. Övriga specifikationer som nämns är följande:

Skärm: 5,5" med antingen Full HD eller Quad HD-upplösning. Processor: Snapdragon 820Kamera: 13 megapixlar bak 5 megapixlar fram Batteri: 3500 mAh    Slutligen så sägs det att den kan lanseras i mitten av sommaren.


Källa

Bekräftat: S6, S6 Edge samt Edge+ får version 6.0 i Mars

Samsung har nu bekräftat att man tänker börja skicka ut Android 6.0 till S6, Edge samt Edge+ i Mars-månad. Detta gäller såklart nordiska exemplar, men det är ännu oklart om uppdateringarna kommer samtidigt till låsta exemplar samt olåsta exemplar.
Källa

CAT presenterar S60: Världens första mobil med inbyggd värme-kamera

CAT har under dagen presenterat S60. En budgetmobil fast med en hel del coola funktioner. S60s huvudnummer är kameran, som har blivit utrustad med en värmesensor. Detta innebär att man kan se igenom röken från 15-30 meter med hjälp av mobilen, dock så är upplösningen på 640 x 480, så det är ingen fantastisk upplösning direkt. Huvudkameran är på 12 megapixlar. Den andra coola funktionen är att den tål att släppas från en höjd av 1,8 meter. Men den är även vattentät ner till fem meter. Övriga specifikationer är mediokra såsom:

Skärm: 4,7" (HD)105 dB högtalare (högre ljud än vanligt) Processor: Snapdragon 617, 3 GB RAMKamera: 13 MP bak 5 MP framSystem: Android 6.0 MarshmallowBatteri: 3800 mAh   
CAT S60 har även stöd för 4G/LTE.
S60 presenteras officiellt om knappt fem dagar.

Källa

Samsung Galaxy S7/ Edge kommer med en ständigt aktiv skärm (rykte)

Det är redan bekräftat att LG G5 kommer att ha en ständigt aktiv skärm. Enligt det senaste ryktet så kan inte Samsung vara sämre, och de sägs ha utrustat kommande flaggskeppet S7 med en ständigt aktiv skärm.

Källa

Qualcomm bekräftar att Snapdragon 820 kommer att sitta i LG G5

Qualcomm har under kvällen bekräftat att deras värstinchippset Snapdragon 820 kommer att sitta i nästa toppmodell från LG, alltså G5. Snapdragon 820 erbjuder bland annat bättre grafik än sin föregångare 810.Källa

Apple lanserar Apple Pay i Kina

Apple har under morgonen lanserat Pay i Kina. Apple Pay är en metod för att lägga in ditt kontokort i mobilen, och detta betyder att du kan lämna dina kontokort hemma och betala med hjälp av mobilen. Det är enkelt, du bara snuddar kortbetalaren med mobilen, detta fungerar med hjälp av NFCn som iPhone 6/s har inbyggt. Det är ännu oklart när Apple Pay kommer hit till Sverige, men de länder som Apple Pay finns i idag är:

USAEngland Canada  och slutligen nu Kina. 


Källa

LG G5 sägs ha utrustats med en Magic Slot-funktion (rykte)

Som om det inte vore nog med funktioner som LG G5 kommer förhoppningsvis ha, så kommer nu ett nytt rykte som säger att telefonen ska ha utrustats med en Magic Slot. Detta är en funktion som låter olika tillbehör komma på plats lättare, än de vanliga fästena som finns idag.


Källa

Läcka bekräftar specifikationer för Samsung Galaxy S7

Nu är det bara 4 dagar kvar till ett officiellt släppt. Men nu har en läcka filmat Galaxy S7 och lagt ut på nätet. Specifikationerna är enligt källan bekräftade, om detta är sanning så kommer Galaxy S7 ha följande specifikationer:

Skärm: 5,1" (Quad HD) Processor: Snapdragon 820 tillsammans med 4 GB-RAMKamera: 12 megapixlar bak (samma som i Nexus 6P) främre kamera på 5 megapixlar Internminne: 32/64 eller 128 GB med minneskortsplats. Övrigt: Stänksäker (Ip67 eller Ip68)   
En intressant punkt är att Samsung antagligen kommer att köra med en USB-typ B kontakt istället för USB-type C. 


Källa

Xiaomi Mi 5 läckor har hittats

Nya rykten har nu börjat cirkulera kring Xiaomi Mi 5. Enligt denna rykteskälla så kommer Xiaomi Mi 5 vara utrustad med följande specifikationer:

Skärm: 5,2" (Quad HD) Processor: Snapdragon 820, 4 GB RAMKamera: 26 MP bak med bländaravtalet f.1.6 samt 4 MP fram  Batteri: 3000 mAh Övrigt: USB-type C, NFC, IR-sensor 

Källa

LG V10 har en säkerhetsbrist i fingeravtrycksläsaren

LG V10 har en brist i dess fingeravtrycksläsare, har en YouTube-användare visat upp.  Problemet kan framförallt uppstå när man använder en 3e-parts launcher såsom Nova Louncher. För att bristen ska kunna utnyttjas så krävs det dock att mobilen är upplåst, vilket är ett stort plus. För att kunna utnyttja säkerhetsbristen så måste man in i Nova Lounchers aktivitetslista och skapa en genväg till fingeravtrycksläsaren.

Källa

Bilder på nya Huawei P9 bekräftar: Metallkonstruktion samt dubbla kameror

Tidiga bilder på vad som sägs vara Huaweis nästkommande telefon har publicerats. På denna bild ser vi med största sannolikhet Huawei P9. Glaset på framsidan av telefonen ser man är lite svängt ut i kanterna, som kan liknas vid Samsungs Edge-modeller. Men ändå inte riktigt fullt så pass utsvängt glas. Huawei sägs också ha utrustas med dubbla kameror på baksidan, en som mäter djup och en annan som tar själva korten, något som LG G5 också med största sannolikhet har utrustats med. Övriga specifikationer son nämns är:

Skärm: 5,2" (gissningsvis Full HD) Processor: Kirin 950 med 4 GB RAMÖvrigt: Fingeravtrycksläsare placerad på baksidan Färgval: Svart, silver, guld samt rosa.     
Förhoppningsvis så får vi veta mer den 21 Februari när Huawei håller en presentation.

Källa

Bilder på konsumentversion av Galaxy S7 läcker ut i förtid (rykte)

Precis som att det läckt ut bilder på den mobil som troligen ska föreställa LG G5, har det nu läckt ut bilder på Samsung Galaxy S7 på motsvarande Blocket i Dubai. På dessa bilder så ser man hur Samsung denna gång valt att göra telefonen helt svart, istället för safirblå som de gjorde Galaxy S6. Vi ser även hur Samsung har valt att kurva baksidan svagt så att mobilen ska ligga bättre i handen. Sist men inte minst så ser vi att laddare, datakabel samt hörlurar ingår i förpackningen. Telefonen ligger uppe för motsvarande 10500 kr.


Källa

Samsung berättar om nya Edge funktionerna till Android 6.0

Samsung har under dagen berättat mer om hur Edge-funktionerna kommer att vara utformade när Android 6.0 kommer till Galaxy S6 Edge samt Edge+. Företaget har bland annat ökat bredden från 260 pixlar till 550 pixlar, som innebär att du kan ha mer information på kantskärmen, men detta är inte ett måste att ha, utan man kan köra med kvar på dessa 260 pixlar om man vill. Man ska även från och med nu kunna lägga till appar och information på en och samma skärm, men man kan nu också ha 10 appar istället för tidigare 5 inlagt som genväg. Samsung har även intrigerat en plats åt ficklampan, kompassen samt en linjal på kantskärmen. 

Samsung har inte ännu släppt Android 6.0 till Galaxy S6/Edge, men uppdateringen är på väg.

Källa

Huawei uppdaterar Honor 7 till Android 6.0 Marshmellow

Huawei är ett företag som inte varit särskilt duktiga på att uppdatera deras telefoner som man haft ute på marknaden, men nu har man sagt att man ska börja uppdatera Honor 7 om cirka två veckor och i sämsta fall i början av mars. Vilket får ses som en väldigt positiv överraskning då Huawei blir en av de första tillverkarna att släppa Marshmallow till en telefon i norden. 

Källa

LG G5 kommer att ha en andra skärm (rykte)

Om man kollar på hinten av de videoklipp som LG har lågt ut när man bekräftade att G5 skulle ha en ständigt aktiv skärm. Dock så har det inte nämnts om det kommer att ha några funktioner utöver den extra skärm som LG V10 har utrustas med. 
Med extraskärmen i V10 så kan du bland annat lägga till appar som du ständigt har tillgång till, men du kan även svara på samtal och se olika notiser på extraskärmen. Precis som vid tidigare rykte så väljer LG att placera volymknapparna på långsidan, samt av/på knappen kombinerat med en fingeravtrycksläsare på baksidan. På bilden nedan ser man också hur telefonen är gjord i metall.     Källa

Sony börjar uppdatera sin nya Z-familj till Android 6.0

Enligt Sony i England så kommer uppdateringen till Android 6.0 Marsmellow att landa den 7e mars till följande enheter: Xperia Z5 Compac Xperia Z5Xperia Z5 Premium Xperia Z4 Tablet Sony hävdar också att den kommer att uppdatera Z3+ till 6.0 6e mars, vilket för oss låter lite konstigt eftersom att det är en äldre modell. Det kan dock förekomma att Sony väljer att uppdatera till 6.0 senare än 6e och 7e mars. 

Källa

Konceptbild på iPhone 7 läcker ut

Nästa iPhone är nog en som många ser fram emot, eftersom att heltalen av iPhones brukar innebära rätt så stora kliv. Nu har den första konceptbilden på nästa iPhone läckt ut. På denna bild så ser man hur Apple har valt att prioritera bort det vanliga 3,5mm hörlursutaget. Detta ser vi som en väldigt stor nackdel eftersom att om Apple gör detta så kommer man antagligen inte kunna ladda telefonen medan man ex ska lyssna på musik, om man inte använder sig av blåtand-headset.
Källa

LG kommer presentera ytterligare en telefon under MWC

LG kommer slå till på stort den 21 Februari. Företaget ska presentera LG G5, en ny serie telefoner som kallas för "X" samt nu även LG Stylus 2. Stylus 2 kommer att komma med en pekpenna. Följande specifikationer kommer den att ha:

Processor: 1,2 GHz, Quad Core, 1,5 GB RAMSkärm: 5,7" HD upplösningInternminne: 16 GBKamera: 13 MP bak samt 8 MP framVikt: 145 gram
Stylus 2 är främst avsedd för den asiatiska marknaden.Källa

Stort test: Nexus 6P

Nexus 6P är helt klart en värdig utmanare till exempel Samsungs Galaxy serie eller Apples iPhone, iallafall på pappret, men är den även det i verkligheten?, vid vanligt använde? Nexus serien har ofta haft svårt att hänga med sina konkurrenter, men gäller detta även Nexus 6P? Läs mer om det i detta test. 

Design och konstruktion

Google brukar ta och anlita olika tillverkare till allt som oftast, varje års Nexus-mobil. Detta året var inget undantag och detta år lät Google Huawei stå för hårdvaran i telefonen, något som skulle visa sig när det kom till designen, iallafall. Vi är helt sålda över hur stabilt Nexus 6P ligger i handen, men även hur lätt den känns när man håller i den. Dessutom så tycker vi att den känns riktigt robust vid ett eventuellt fall mot backen. Det ända riktigt negativa kring designen är egentligen att kamera delen sticker ut en del från den övriga konstruktionen, och att just den delen är i glas, vilket betyder att vid ett fall så kan risken vara stor att den delen …