Fortsätt till huvudinnehåll

Huawei presenterar Mate 9 Pro - samma telefon som Mate 9 Porsche Design, fast till ett betydligt bättre pris!

Huawei lanserade för lite drygt två veckor sedan nya toppmodellerna Mate 9 och Mate 9 Porsche Design. Det var dock Porsche Design som stack ut mest i mina ögon, då telefonen har en kurvad 5,5 tumsskärm som rinner över telefonens två långsidor. Under kvällen har man presenterat Mate 9 Pro, en telefon med identiska specifikationer som Porsche Design, fast till ett betydligt bättre pris!  Om vi börjar med att ta en titt på telefonens design så har Mate 9 Pro ett designspråk som påminner mycket om vanliga Mate 9 med en baksida av aluminium med en framsida som skyddas av GorillaGlas 4. Telefonen har fått en konstruktion som är tunnast längst ut i kanterna, för att bli tjockare in mot mitten, för att Mate 9 Pro ska ligga så bra i handen som möjligt! Mate 9 Pro har också fått en hemknapp placerad på framsidan, som också agerar fingeravtrycksläsare. Telefonen kommer släppas i färgerna grå (svart), guld och rosa guld.

Specifikationerna är desamma som i Mate 9 Porsche Design, vilket betyder att Mate 9 Pro fått en 5,5 tumsskärm som sluttar ner längst telefonens långsidor med Quad HD-upplösning, Huaweis egna processor med antingen 4/64 GB minne eller 6/128 GB minne.
Precis som i Mate 9 har Pro-varianten fått två bakre kameror där ena har fått en upplösning på 12 megapixlar, medan den andra fått en upplösning på 20 megapixlar. Den främre kameran har istället fått upplösningen 8 megapixlar.

I övrigt har Mate 9 Pro fått ett 4000 mAh stort batteri med snabbladdning och en USB Type C-kontakt. Telefonen kommer också förinstallerad med Huaweis gränssnitt EMUI 5.0 tillsammans med Android 7.0 Nougat från start.

Huawei ska presentera en nyhet på den nordiska marknaden den 22a november, alltså om åtta dagar. Man gick under dagen ut med att enheten man kommer introducera kommer ha ett batteri som är på 4000 mAh. Alla blickar riktas just nu åt Mate 9 Pro, och jag misstänker att eventet kommer handla om Mate 9 Pro.

Varianten med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne kommer kosta motsvarande 6300 svenska kronor, medans varianten med 6 GB RAM och 128 GB minne istället kommer kosta 7100 kronor. 

Samtliga bilder är lånade av Huawei
 Källa