Fortsätt till huvudinnehåll

Samsung presenterar Gear S3 Frontier och Gear S3 ClassicSagt och gjort har Samsung under kvällen avtäckt smartklockorna Gear S3 Frontier och Gear S3 Classic. Skillnaden mellan de två klockorna är att Gear S3 Frontier har ett armband gjort av gummi, medan Gear S3 Classic har ett mer exklusivt armband gjort i läder. Vidare har Gear S3 Classic en mer borstad yta på metallen.
Båda klockor erbjuder ett boett som går att snurra runt urtavlan.

Om vi kollar till specifikationerna har klockorna blivit något större, från 1,2 tum i Gear S2 (42 mm) till 1,3" i nya Gear S3 (46 mm). Jag har under ett antal gånger skrivit att Gear S2`s storlek främst riktat sig till kvinnor, i detta fall har man istället satsat på en liten för stor storlek misstänker jag. Därav har man gått ut med att man kommer behålla Gear S2 på marknaden för de som vill köpa en mindre klocka. Skärmen har fått upplösningen 360 x 360 pixlar och klockan har fått Samsungs SUPER AMOLED - panel. Klockans framsida skyddas också av Corning Gorillaglas.

Vidare hittar vi specifikationer som ett dubbelkärnigt chipp (1GHz) som arbetar ihop med 768 MB RAM, 4 GB internminne finner vi också ombord.

Klockorna har stöd för Samsung Pay, något som känns ointressant nu när tjänsten ännu inte finns i Sverige.
Klockorna har funktioner såsom inbyggd GPS, Accelerometer, Blåtand version 4.2, IP68 - klassning, pulsmätare,högtalare, NFC och en mikrofon. Klockan är minst sagt fullproppad till max!

En av de största nyheterna med Gear S3 är att klockan ska ha fått ett bättre läge för när skärmen alltid är på. Nu ska man också kunna se färger.
Om vi tar en titt på gränssnittet så ser det i princip oförändrat ut mot det som sitter i Gear S2. Möjligtvis att allting blivit något tydligare, samt att klockan nu fått en egen Spotify- app.

Samsung har ännu inte avslöjat när man kommer släppa klockorna, men flera källor spekulerar i att Gear S3 kommer släppas i slutet av september, alternativt i början på oktober. Pris är också det oklart, men enligt källor kommer båda varianter av klockan hamna på runt 4000 kr.

Gear S3 Classic, bild lånad av Samsung.
Gear S3 Frontier, bild lånad av Samsung.


Källa