Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från september 13, 2015

Huawei öppnar upp för förhandsbokningar av Watch

Huawei har under dagen öppnat upp för förhandsbokningar för sin klocka Watch i Europa. Klockan kan beställas ifrån Belgien, Hollan, Spanien, Frankrike, Italien samt Schweiz. Som ni ser så är inte Sverige med på listan. Men förhoppningsvis så dröjer det inte länge innan vi även här kan boka klockan.


Källa

Detta får vi se på LG`s event den 21 september!

På måndag så har LG event. Där det är bekräftat att man ska visa upp en mobil som kommer att passa väl in på mellansegmentet. Det är nu bekräftat att LG har valt att döpa modellen till LG Class. LG Class är en mobil som är gjord helt och hållet i metall. På bilderna ser man även att LG har valt att sätta knapparna baktill på enheten.

Enligt rykten så bjuder Class på en 5" stor skärm. Källa

Problem att hämta hem iOS 9

iOS 9 släpptes igår runt om i världen. För de flesta så har uppdateringen gått igenom felfritt. Men det har nu också kommit fram till att del som försökt hämtat hem uppdateringen misslyckats. Detta är något som Apple arbetar på så förhoppningsvis så kommer du som har problem kunna hämta hem uppdateringen inom en snar framtid.


Källa

Läckor kring Nexus 5X

Under gårdagen så rapporterade vi om Huaweis nästa Nexus-lur. Men nu har det läckt ut en bild på Nexus 5X som visar telefonen i färgen mint. Det är alltså möjligt att Nexus 5X kommer i tre färger. Mint, svart samt vitt.Källa

iOS 9 börjar nu att rullas ut!

Idag var den stora dagen kommen, då Apple skulle släppa sitt omgjorda gränssnitt iOS 9. iOS 9 fungerar med alla iPhones från iPhone 4s och uppåt samt även med alla iPads från iPad 2. iOS 9 är ett stort kliv upp för Apple tycker vi på mobilanyheter då operativsystemet bl.a bjuder på en helt ny multitasking-meny men även att man köra två appar parallellt med varandra om man har en nyare iPad.


Det var även tänkt att WatchOS 2 skulle släppas till allmänheten under dagen. Men så blev inte fallet och det är ännu oklart när det kommer att släppas.
Källa

Mer info om Huawei Nexus

Ryktena kring nästa Nexus-mobil duggar väldigt tätt just nu. Nu har ett benchmark-program snappat upp en okänd enhet vid namn Huawei Angler, som troligtvis är Googles nästa Nexus-lur. Om man ska tro programmet så har Angler utrustats med en 5,7" skärm med Quad HD-upplösning, Snapdragon 810, 3 GB RAM samt 32 GB inbyggt minne.

Den bakre kameran ska endast vara på 12 MP och kunna spela in videos i 2160-upplösning. Den främre kameran är enligt programmet på 8 MP som ska kunna spela in video i desamma upplösning som den bakre kameran.Källa

Benchmark-resultat för budgetluren Microsoft Lumia 550 läcker ut

Enligt det senaste ryktet så har Microsoft en ny telefon som lurar runt hörnet. Detta får anses som trovärdigt då det nu har kommit upp ett resultat för en okänd Lumia-enhet. Lumia 550 sägs erbjuda en skärm som är 4,7" stor med 720p-upplösning, 8 GB inbyggt minne, en bakre 5 MP-kamera som kan spela in video i 720p upplösning samt även en främre kamera som ligger på 1,2 MP som även den kan spela in video i 720p.

På bilden ser man att enheten drivs av en klen historia som är en Snapdragon 210-processor som är klockat till 1,1 GHz samt även 1 GB RAM. Mobilen sägs även komma med Windows 10 för mobiler förinstallerat.
Källa

Denna processor är HTC A9 utrustad med (rykte)

Enligt senaste ryktet som kommer från @evleaks så kommer HTC A9 att vara utrustad med Qualcomms nya mellanklass-chipp Snapdragon 617. Snapdragon 617 har stöd för Quick Charge 3.0 och detta innebär att du kan ladda den från 0-100% på ynka 35 minuter.

HTC ska lanseras tillsammans med Butterfly 3 den 29:e september enligt senaste ryktet.
Källa

HTC A9 kommer med Android 6.0 från start (rykte)

Om inte ryktena om HTC A9 så kommer HTC snart att presentera denna modell under ett event i hemlandet Taiwan. Enligt ett nytt rykte som nyligen kommit upp så kommer HTC A9 att komma med Android 6.0 iffrån start. Detta skulle innebära att HTC skulle bli en av de första tillverkarna som kommer ut med en telefon som har Android 6.0 förinstallerat.


Källa

Huawei Nexus kommer ut på benchmark (rykte)

Under dagen så har det kommit upp en okänd enhet i ett benchmark-program. Troligen så är det Huaweis nästa Nexus-telefon som har kommit upp. Huawei Nexus sägs bli ett riktigt kraftpaket med en Snapdragon 810-processor tillsammans med 3 GB RAM av typen LPDDR-4, en fingeravtrycksläsare som är monterad baktill, en 5,5" skärm med Quad HD-upplösning, USB Type-C samt även komma förinstallerad med Android version 6.0.


Källa

Kan detta vara Samsung Galaxy S7?

Det är ungefär ett halvår tills att Samsung har nästa event i Barcelona. Men redan nu så har det börjat cirkulerat runt rykten kring Samsungs nästkommande flaggskepp Galaxy S7. Nyligen så dök det upp en Samsung-lur med kodnamnet Projekt Lucky". På bilden ser man att enheten har 3 GB RAM tillsammans med ett högre klockat chipset än Galaxy S6.

Samsung Galaxy S7 sägs komma i två utföranden. Ena modellen kommer att heta S7 Premium och erbjuda en 5,7" skärm med Quad HD-upplösning samt även en vanlig variant som sägs erbjuda en 5,2" stor skärm. Det ryktas även om att det kommer att sitta en Snapdragon 820-processor i de exemplar som kommer till Europa.

Dessa rykten ska tas med en rejäl nypa salt eftersom att vi är ett halvår ifrån det officiella avslöjandet.


Källa

Såhär lätt hittar du din Huawei Mate S

För en tid sedan så lanserade Huawei Mate S. Som i mångt och mycket är en förstorad P8 när det kommer till gränssnittet. Du kan nämligen ropa efter din Mate S igenom att först säga "Hello Mate S" i följd av ett ord som du bestämmer själv vilket det ska vara. En mycket smart och förhoppningsvis användbar funktion för de flesta tror på på Mobilanyheter.
Källa

Lenovo lanserar A7000 Plus

Lenovo har under dagen lanserat en ny mobil till deras flotta. A7000 Plus har en 5,5" skärm med Full HD upplösning, medan den andra varianten (vanliga A7000) har en lika stor skärm fast med 720p upplösning istället. Plus varianten erbjuder också en bakre 13 MP-kamera, 16 GB inbyggt minne som kan utökas samt ett 3000 mAh-batteri. Vidare så har Plus-varianten en MediaTek MTK MT675-processor tillsammans med åtta processorkärnor, 2 GB RAM samt så kommer de med Android Lillipop förinstallerat.   

Den vanliga varianten av A7000 erbjuder istället en bakre 8 MP-kamera, 8 GB inbyggt minne som kan utökas samt ett batteri som är 2900 mAh stort.

A7000 Plus kommer att kosta motsvarande 1400 KR men bara släppas i Filipinerna inledningsvis.

Källa

LG G4 (recension)

LG har utrsutat deras senaste flaggskepp med en fantastisk kamera samt en skärm i världsklass - iallafall om man ska tro företaget själva.
Design
LG G4 kan köpas i antingen läder eller en plastbaksida. Vi på mobilanyheter har fått låna hem den bruna lädervarianten och det första man slås av är hur snygg den är (i vårat tycke). När man greppar mobilen så känner man direkt att något är annorlunda i känslan mot för konkurrenterna - att den skyddas av en baksida som är gjord i äkta läder. Lädret bidrar med att mobilen blir väldigt greppvänlig och inte kan tappas i första taget. Modellen som har en läderbaksida känns väldigt lyxig att hålla i och det är kul att LG vågar sig på med något annat materialval än de gamla vanliga. Mobilen sticker ut i mängden mycket tack vore sitt udda material på baksidan. Telefonen skyddas av en ram som är gjord av plast. På framsidan så skyddas skärmen av Cornings Gorillaglas 3. Det förvånar oss att LG inte valt att utrusta G4an med Corning Gorillaglas 4 när…