Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från september 6, 2015

OnePlus: Något lyxigt är på gång

OnePlus 2 är en hett eftertraktad smartphone där man får väldigt mycket för pengarna. OnePlus har nu släppt en bild där de säger att något "lyxigt" är på gång. OnePlus har utbytbart bakstycke, precis som LG G4. På bilden så ser man en bit av något som liknar en baksida med något läderaktigt på. Kan det vara en ny baksida som företaget tänker lansera? Källa

Sony slutar att laga fuktskadade Xperia-modeller

Sony har tidigare sagt att deras mobiler är fult vattentåliga-men det är alltså slut med detta. Så Sony kommer alltså inte marknadsföra deras kommande modeller i framtiden som vattentåliga. Anledningen till detta tror vi på mobilanyheter är för att företaget fått in för många fuktskadade modeller att fixa, samt att de inte vill att vissa modeller ska komma in på garantin.

Källa

Nästa Samsung flagskepp har en Snapdragon 820-processor?

På ett nytt benchmark-test så ser man en ny Samsung enhet som har en Snapdragon 820 processor - chippet som kommer att sitta i nästa års flaggskepp. Det skulle förvåna oss då Samsung under året har kört med deras egna Exynos-chipp, som har fått ett väldigt bra kritik, och inte alls visat upp samma värmeproblem som Snapdragon 810 har.
Källa

Bekräftar: iPhone 6s samt 6s Plus har 2 GB RAM

Under dagen har det även kommit fram att de nya iPhone-modeller som Apple släppte i förrgår har 2 GB RAM, så Apple har alltså dubblerat mängden RAM mot för iPhone 6.

Källa

Källa bekräftar: 4 GB RAM i nya iPad Pro

Igår presenterade Apple monstret Pro till surfplatta, som har en 12,9" skärm med en PPI på 263 pixlar. En källa har under dagen tagit reda på att den även har blivit utrustad med 4 GB RAM för att kunna köra de tunga programmen som Apple skickar med. 


Källa

Nya bilder på svart Nexus 5X läcker ut

Ryktena cirkulerar verkligen runt Nexus 5x nu. Nu har en ny bild samt även nya påstådda specifikationer läckt ut. Enligt denna källa så kommer nya Nexusen att bjuda på en 5,2" skärm med 1080p upplösning, en Snapdragon 808-processor tillsammans med 2 GB RAM. Vidare sägs den nya Nexusen få en bakre 12,4 MP kamera samt en främre 5 MP. En intressant detalj är att det ser ut som att telefonen har laserautofokusen samt blixten på en och samma sida. Något som inte näms är stödet för trådlös laddning, men alla Nexus-telefoner från Nexus 4 har haft stöd för detta, så det skulle förvåna oss om Nexus 5X inte har detta.

5X sägs även få ett 2700 mAh-batteri.
Källa

Apple presenterar iPhone 6s samt 6s Plus

Apple har under kvällen presenterat deras två nya telefoner. Mycket av ryktena som florerade visade sig stämma alldeles utmärkt.

Nya iPhone 6s har en skärm som är 4,7" stor och behåller samma upplösning, har en ny processor som Apple kallar för A9, som bygger på 64 bitar, men klockhastigheten är fortfarande oklar. Den har fortfarande 1 GB RAM.  Mobilen har också Force Touch i tre steg, lätt tryckning ger en förhandstitt, mellan, samt även hård som ger användaren tillgång till inställningarna för programmet.

Nya iPhonen har även en helt ny kamerasensor som är på 12 MP, tillsammans med OIS, samt även en främre kamera som nu ligger på 5 MP, för att få bästa möjliga resultat när du tar en selfie så har Apple utrustat nya iPhonen med ett program som blinkar vitt på skärmen satt det ska se ut som att du har fotat dig själv med en blixt.

Apple har självklart Touch ID i denna och enligt dem själva så ska denna sensor vara mycket snabbare än tidigare.  

iPhone 6s har identiska mått med s…

BLU presenterar Pure XL

BLU har under dagen presenterat en phablet, med en skärm som är 6" stor med QHD-skärm. Den har också en Helio X10-processor.

Mobilen har för övrigt en kamera som har en upplösning som är på hela 24-MP, en främre 8 MP-kamera, 3 GB RAM. Den är 9.6 mm tunn och har ett batteri som är 3500 mAh stort. Den har en en aktiv fingeravtrycksläsare.

För blotta motsvarande 2950 KR så får man allt detta ovanstående, mobilen kvalificerar sig alltså till en direkt konkurrent till OnePlus 2.


Mobilen kommer endast bli tillgänglig till en början på Amazon och släpps den 29 September i färgerna guld eller svart. 


Källa

Meizu`s nästa flaggskepp kommer "bara" ha 1080p-upplösning

Meizu har redan släppt en telefon med Quad HD-skärm. Men enligt deras VD Aber Bai så kommer nästa flaggskepp "bara" vara utrustad med en 1080p skärm, detta eftersom att han anser att 1080p räcker gott och väl och han anser att Quad HD bara är för att bräcka konkurrenterna när det kommer till upplösning, Samsung`s egna chipp 7420 sägs också finnas ombord. Vidare så tror rykten att den utrustas med NIUX som, enligt rykten, är Meizu`s namn för deras gränssnitt.

Vidare sägs den få 3 GB RAM (typen LPDDR-4), 32 GB inbyggt minne, en bakre 21 MP-kamera samt en främre kamera på 5 MP.

När telefonen lanseras är ännu oklart.


Källa

Lollipop kör på 21% av alla Android-enheter

Nyligen visade en rapport som kommer från Google själva, att 21% av alla enheter i dagsläget kör med Android 5.0 Lollipop installerat. Om man tar en titt på diagrammet så ser vi att KitKat 4.4 är vanligast idag, tätt följt av gamla Jelly Bean. Den version som ligger allra sist är Froyo tätt följt av Gingerbread.

Om du har en Android mobil, vilken Android version har du just nu?Källa

Nya bilder på Nexus 5X läcker ut

För inte alls för länge sedan så kom en bild upp på påstådda Nexus 5X (om det nu blir namnet). Nu har ytterligare en bild kommit upp, fast ifrån en annan vinkel. Denna gång så ser man positioneringen på hur alla knappar sitter placerade, samt även hur man ser ut över hela baksidan. Vi kan konstatera att LG valt att behålla ungefär samma position på knapparna på nya Nexusen, de har alltså inte placera dessa baktill. Vidare på bilden syns också fingeravtrycksläsare, kameran samt troligtvis en laserautofokus. 
Källa

Ny Motorola telefon på g?

Enligt upleaks så tänker Motorola lansera en ny smartphone, vars namn sägs bli Moto X Force. Enligt läckan så kommer X Force att lanseras i december. X Force ser ut att vara en telefon med mycket bra specifikationer till ett rimligt pris. För drygt 5300 svenska kronor så får man en 5,43 QHD skärm, Snapdragon 810, 3 GB RAM, 32 eller 64 GB inbyggt minne samt ett 3,760 mAh-batteri.
Den sägs också bli stänktät. Kameran ska vara en historia på bakre 21 MP och främre 5 MP.
Källa

Xperia Z5 Ultra kan vara nära (rykte)

För drygt en vecka sedan så presenterade Sony Z5 Premium- en telefon med 4K-upplöst 5,5" skärm. Enligt ett nytt rykte så har Sony tänkt att lansera en phablet i mars nästa år. Enligt källan så är det en uppföljare till Xperia Z Ultra- giganten med en skärm som var 6,44". Enligt ryktet så tänker sig Sony ha kvar den gigantiska skärmen, med samma upplösning som Z5 Premium, alltså 2160 x 3840. Vidare så sägs Z5 Ultra få en Snapdragon 820-processor med 4 GB RAM, en främre 23 MP-kamera samt ett batteri som är på 4000 mAh. Källa

Nya Nexus-duon kommer kunna förhandsbokas från början av october

Vi är inne i sanna ryktestider. Nu har ett källa uttalat sig om att man ska kunna förhandsboka Huaweis och LG`s Nexus-telefoner från och med 13 oktober, sannolikt är det bara i USA. Nya duon ska presenteras den 29:e september enligt senaste ryktet. Detta skulle innebära att Nexus-lurarna skulle komma ut rätt så sent efter presentationen eftersom att förhandsbokningarna inte skulle börja förrns den 13:e oktober.

Den 29:e får vi svar på om alla rykten stämmer.    

Källa

HTC skickar ut inbjudningar- är det HTC A9 som ska visas upp?

HTC har efter alla rykten skickat ut en inbjudan till ett event som ska hålla hus i Taiwan den 29 september. Inbjudan är till stor del på Kinesiska, så exakt vad HTC har bjudit in till är svårt att förutse. Men enligt Gsmarena.com så kommer HTC inte bara att presentera en enhet, utan två.
Den andra enheten är ännu okänd, men enligt källan, så är det HTC Butterfly 3 som ska visas upp.
Källa

Sony börjar rulla ut Android 5.1.1 till ett gäng äldre Sony-mobiler

Sony har under dagen börjat rulla ut Android 5.1.1 i etapper till Xperia Z, ZL, ZR samt Tablet Z. Men Sony har börjar rulla ut uppdateringen till alla dessa Xperia-enheter under dagen, inklusive både Wi-Fi samt LTE versionen av plattan. Svenska exemplar är med på listan, så förhoppningsvis så behöver ni inte vänta mycket längre. Modellnamnet för uppdateringen är 10.7.A.0.222.
Källa

Bilder på Nokia C1 - kommande modell med Android (rykte)

Nokia har aldrig varit något riktigt för att köra Android som operativsystem i deras mobiler. Men nu sägs det att Nokia tänker släppa en Android mobil, och Microsoft är inte inblandade överhuvudtaget. C1 sägs bli en mobil i mellansegmentet med en 5" skärm med Full HD-upplösning, ett Intel chipp med 2 GB-RAM ska driva enheten. Modellen ser ut att vara gjord i ett stycke aluminium men det återstår att se. 
En ovanligt detalj som näms är att den antagligen kommer att levereras med Android 6.0 Marshmallow ifrån start. Dock så förväntas den inte komma förrns nästa år någon gång, eftersom att Nokia kommer att återupplivas då.  Källa

OPPO R7 Lite har presenteras!

OPPO har idag presentera R7 Lite, en mobil i mellansegmentet. R7 Lite erbjuder en skärm  som är 5" stor med 720p upplösning. Mobilen erbjuder vidare en Snapdragon 615-processor tillsammans med  2 GB RAM, en bakre 13 MP-kamera samt en främre 5 MP kamera.

R7 Lite har 16 GB inbyggt minne, SD kortplats. Mobilen har måtten 143 x 71 x 6.3 mm (5.63 x 2.80 x 0.25 in) samt har en vikt på 157 gram. Mobilen kommer med Android 5.1 förinstallerat.

Källa


Så fungerar Force Touch i nästa iPhone (rykte)

Förra veckan introducerade Huawei deras Mate S, som har just det, Force Touch inbyggt. Nu säger en källa att Force Touch i iPhone kommer att ha tre stycken grader av känsligt, lätt, medium samt hård. Enligt denna källa så kommer Force Touch att kallas för 3D Touch display istället.

Force Touch funktionen som finns i Huawei Mate S är av mer avancerad typ, där du kan väga saker till och med på skärmen om du vill. 
Källa

LG G4 Pro kan få Edge-skärm

I senaste ryktet så meddelade vi när LG G4 Pro sägs bli presenterad. Nu hävdar ett nytt rykte att G4 Pro kan få en sluttande skärm längst kanterna, likt vad vi har sett hos Samsung Galaxy S6 Edge samtt S6 Edge Plus. Ryktet hävdar också att nya varianten av G4 kommer att få en 5,7" QHD skärm, 64 GB inbyggt minne, en Snapdragon 808-processor tillsammans med 3 GB RAM.

Mobilen sägs även komma att få en bakre 16 MP-kamera samt en främre 5 MP-kamera.


Källa

Bilder på Lenovo Vibe X3

Bilder samt en del specifikationer sägs ha läckt ut på nästa flaggskepp som Lenovo tänker släppa. Enligt den Kinesiska källan så kommer Vibe X3 att få en 5,5" skärm med Full HD upplösning.  Vidare sägs den även komma att få en Snapdragon 810-processor, 3 GB RAM, 32 GB inbyggt minne samt en fingeravtrycksläsare.

Föregångaren Vibe X1 hade en kamera som var på 21 MP så detta borde betyda att det är en likadan sensor i Vibe X3 eller att den är förbättrad, samma sak gäller främre kameran som säg få en upplösning på 8 MP.

Vibe X3 kommer också, enligt källan, få LTE samt komma med Android 5.1.1 ifrån start.KällaApple Watch (recension)

Apple Watch-klockan som det har skrivits massor om. Apple har en ny produkt och som vanligt så är det extra stort när de släpper något nytt, och det blev mega-stort nu när Apple lanserade sin första nya produkt som inte har ett "I" i namnet efter Steve Jobs död. Här är mobilanyheters test på klockan. 

 Komfort

Apple Watch finns att välja bland i olika typer av armband. Det är sportmodellen vi har fått testa och vi upplever att klockan sitter väldigt bekvämt på handleden med det silcon-armband som följer med. Det som är knepigt att bara att få på sig klockan, man kan säga att spännet ska under armbandet och in på rätt storlek, detta är långt ifrån det bästa spännet i vår mening, de mer traditionella banden som Apple säljer är mycket bättre, eftersom att de är enklare att få på sig i vår mening.      
Design 
Apple Watch finns att tillgå i många olika modeller med olika armband. Du kan antingen välja på en svart boett eller en i aluminium rakt igenom, det senare alternativet är…

Nexus 5 (2015) fångad på bild?

Släppet för nästa Nexus-lur eller lurar börjar närma sig med stormsteg. I det senaste ryktet så visas en bild på vad som tros vara LG's nästa Nexus. Luren sägs få namnet Nexus 5X och sägs erbjuda en 5,2" skärm med upplösningen 1080 x 1920, en Snapdragon 808 processor, 16/32 GB inbyggt minne, ett icke utbytbart-batteri samt USB Type-C. Intressant är det också att det finns en fingeravtrycksläsare på enheten. I och med att Android M har stöd för fingeravtryck så skulle det förvåna oss om inte nästa lur ifrån Google är utrustad med detta då den antagligen kommer förinstallerat med Android M. 
I detta rykte så säg det också att telefonen kommer att finnas på Play Store den 29:e september, detta ska dock tas med en rejäl nypa salt då Google inte brukar presentera deras lurar i ett såhär tidigt skede.  
Källa