Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti 23, 2015

Bekräftat: Då kommer nya Moto 360

Det har florerat ett flertal rykten om nya Moto 360 som förväntas presenteras under IFA som äger rum under nästa vecka. Men när Dillon Ye nyligen höll en presentation för Lenovo, så påträffades denna mystiska klocka som vi har rapporterat tidigare som Motorola Moto 360 (gen 2). Mycket riktigt så avslöjade han att det var nya generationens Moto 360 som han hade på handleden, han avslöjade också att den skulle komma ut innan årets slut.
Antagligen så syftade han då på USA.

Antagligen så kommer Motorola att större och en mindre variant utav klockan likt Apple gjorde med sin Watch.   Källa

Samsung uppdaterar svenska Samsung Galaxy Note 4 (SM-N910F) till Android 5.1.1

Samsung har under dagen äntligen meddelat att de har börjat rulla ut Android 5.1.1. Sverige blir det första landet i Europa som får tillgång till uppdateringen. Man kan antingen ladda hem den via Samsung Kies och trådlöst direkt från inställningarna i telefonen (OTA).


Källa


Samsung Gear S (recension)

Den enda smartklockan som har eget SIM-kort som säljs i vårt avlånga land är Samsung Gear S. Mobila nyheter har tagit en titt på klockan och överlag är vi väldigt nöjda över klockan.
Design
Samsung Gear S är en ganska stor pjäs att bära på handleden. Detta eftersom att den har en skärm som är på hela 2", som kan jämföras med konkurrenternas 1,3-1,6". Samsung har dock löst detta på ett väldigt snyggt sett då klockan är kraftigt kurvad så att den ska passa din handled prefekt. Man kan välja mellan att köpa Gear S med antingen svart eller vitt armband och det är den svarta modellen vi på Mobilanyheter har. Klockans band sitter väldigt bekvämt på handleden. Vi tycker dock inte att banden som går att välja på är så snygga. Det går inte att byta ut original bandet till ett vanligt med 22 mm standard, dessutom har inte Samsung släppt några fler band som går att köpa via dom själva. Dock så finns det många olika varianter som man kan köpa på Ebay, Amazon etc. Det skulle också varit vä…

Apple bjuder in till event 9 September

Det var bra precis för ett år sedan vi fick se Apple lansera iPhone 6 samt 6+. Så förhoppningsvis så får vi se två nya iPhones detta år också men kanske också det mera osäkra kortet Apple Watch 2?

iPhone 6S sägs få en lika stor skärm som sin föregångare (4,7") med 720p upplösning. De stora förändringarna lär ligga i kameran som ska ha fått en skjuts från 8 MP till 12 MP samt även processorn som gissningsvis kommer att kallas för Apple A9 som sägs fått en skjuts ifrån 1,4 GHz till 2.0 GHz dock så sägs det att RAM-minnet kommer att ligga kvar på 1 GB.

Samma hårdvara borde gälla iPhone 6S+ (om den nu kommer heta detta) fast att denna modell har en något större 5,5" Full HD skärm.

Båda telefonerna sägs ha blivit utrustade med Force touch vilket innebär att skärmen känner av hur olika hårt man trycker.Källa

Indikationer på att Moto 360 (gen 2) kommer att lanseras i två olika storlekar (rykte)

Eftersom att Apple lanserade sin Watch i två storlekar så måste ju konkurrenterna ta efter, nej, inte alla konkurrenter, men enligt färska rykten så kommer nya Moto 360 i en herr modell samt en dam modell. Enligt bilden att döma nedan så ser den mindre modellen av Moto 360 ut som en vanlig 360 fast med en något mindre skärm.


Källa

Sony råkar avslöja deras kommande toppmodeller

Det är inte långt kvar nu till IFA, men redan nu har Sony klantat sig och råkat avslöja deras nya toppmodeller Z5, Z5 Compact, och Z5 Prime (inte +). Om vi börjar med den första enheten så sägs den få 3 GB RAM, antagligen en Snapdragon 810 processor, en 23 MP-kamera med f.1.8 lins. Xperia Z5, Z5 Compact och Z5 Prime (ja alla ska ha samma kameror) ska kunna fokusera på blotta 0,1 sekunder.  Vidare så ska Z5:an vara utrustad med en 5,2" stor Full HD (1080 x 1920) pixlar, det som det inte nämns något om är om trion kommer att bli vattentäta men vi antar att den kommer att få en IP68 klassning. Trion kommer också antagligen att få en Fingeravtrycksläsare som sitter längst med högra långsidan i powerknappen.


Om vi fortsätter med den andra medlemmen i trion Z5 Compact så sägs den få en 4,6" skärm med 720p upplösning, resten av komponenterna sägs vara desamma som vanliga Z5.

Sist men inte minst så sägs det att Sony kommer visa upp en helt ny enhet, Z5 Prime som sägs få en 5,…

Huawai lanserar Honor 7 i Sverige!

Huawei har under dagen meddelat att man kommer att lansera Honor 7 i Sverige. Honor 7 har snarlika specifikationer med P8, dvs 3 GB RAM, en 20 MP-kamera, 8 MP-främre kamera som det även finns en blixt till. Mobilen är byggd i metall samt plast. Det blir även en utav de första telefonerna som släpps i Sverige med dubbla SIM-kortsplatser

Honor 7 kommer att hamna i det lägre prissegmentet på 3990 svenska kronor. Den kommer att släppas i 22 september.

Källa

Är detta HTC´s nya flaggskepp Aero? (Rykte)

Tidigare år så har HTC presenterat sina toppmodeller fast i ett plastskal istället för metall. HTC ser dock ut att ha bytt strategi detta år då det sägs att Aero kommer att ha en 5,2" skärm (2560 x 1440 pixlar), maffiga 4 GB LPDDR-4 RAM, ett 3500 mAh batteri och processorn MediaTek Helio X20.

Det slutgiltiga namnet kan bli HTC A9. HTC Aero förväntas komma under Oktober månad.
Källa